Vegetarian terrine with roasted peppers and beetroot ❤️ Вегетариански терин с печени чушки и червено цвекло

Този вегетариански терин с печени чушки и червено цвекло изглежда като истински празник, не мислите ли? Достоен е за център на всяка празнична маса, а ако посрещате вегетарианци със сигурност ще срещне много овации. Продуктите за рецептата му са прости и малко на брой, и се прави лесно. Но прочетете рецептата до край, за да се уверите, че имате всичко необходимо, както и да планирате времето си. 


Какви продукти ви трябват, за да приготвите този вегетариански терин с печени чушки и червено цвекло?

Чушки, жълти и червени, но можете да използвате какъвто цвят решите. 

Червено цвекло, сварено или изпечено - може да използвате готово, само го отцедете добре.

Бяло саламурено сирене - аз използвах овче, защото е с по-висока масленост.

Пълномаслено крем сирене - за повечето такива рецепти използвам Филаделфия, защото е устойчиво 

Зехтин, лимон, маслини и зелени подправки и това е. 


Съдове и инструменти 

Ще ви трябва блендер за да разбиете муса от сирената, както и продълговата форма за кейк с обем около 900 мл, силиконова шпатула и прозрачно фолио. 


Вегетариански терин с печени чушки и червено цвекло 


​​2-3 червени и 2-3 жълти чушки (или 1 х буркан от 450 г печени чушки, отцедени)
200 г бяло овче сирене 
2 х 175 г крем сирене Philadelphia Original 
3 с.л. зехтин екстра върджин
настъргана кора от 1 лимон, сок от ½ лимон
с.л. нарязан копър, плюс допълнително за гарниране
2 с.л. ситно нарязан магданоз
десетина черни маслини без костилки, нарязани, опция
250 г сварено или изпечено червено цвекло


 
Сглобете терина напълно ден преди сервиране, за да му дадете време да стегне. Ако използвате пресни чушки, изпечете ги както ви е най-лесно. Поставете в купа, покрийте и оставете да изстинат.
 
Натрошете овчето сирене в кухненски робот и добавете крем сиренето, зехтина, лимоновата кора и сока. Блендирайте до много гладка смес. Подправете с малко смлян черен пипер и щипка сол (не слагайте много сол, заради овчето сирене). Оставете настрана.


 
Обелете печените чушки, изхвърлете семките и накъсайте или нарежете всяка на дълги широки ивици. Подсушете върху кухненска хартия. Смесете копъра, магданоза и маслините в малка купа. Отцедете цвеклото, нарежете на тънки резени и поставете върху двоен слой домакинска хартия, за да попие излишната течност.


 
Застелете форма за хляб или кейк от 900 мл (размери около 9 см х 20 см) с хартия за печене или прозрачно фолио. Поставете единия цвят чушки (който искате да бъде най-горният слой, когато се обърне) в основата на формата, като ги застъпвате. След това поставете една трета от млечната смес. 

Повторете с другия цвят чушки и втори слой от млечната смес. Разпределете сместа от зелени подправки, след което добавете останалата част от млечната смес. Накрая покрийте с резени от цвеклото.



Покрийте терина с фолио, отгоре поставете друга форма за хляб (или подходящо по размер картонче) и добавете няколко пълни консерви като тежести. Охладете за една нощ, за да стегне.
 
Когато сте почти готови да сервирате, поставете терина във фризера за около половин - един час, така че да е допълнително охладен и стегнат за нарязване. 
Обърнете върху чиния или дъска за сервиране и отстранете фолиото. Поръсете с допълнителния копър по повърхността на терина, след което нарежете с помощта на назъбен нож.

Забележка: Ако искате да се зазстраховате и да не замразявате терина, можете да добавите малко желатин в сместа - около 5 г гранулиран или 1 лист, приготвени по указанията им. 







Коментари

Популярни публикации