четвъртък, 26 март 2009 г.

Bread for Annunciation ● Питка за Благовещение



What you need:

500 gr of bread flour
200-220 ml of lukewarm water
1 package dry yeast (7 grams)
2 eggs
50ml olive oil
1ts salt
1ts sugar
nigela seeds for sprinkling

Sift flour into bowl, add dry yeast, salt, sugar draw water and begin to knead the dough. Add eggs, and after absorbed, start pouring the olive oil. Transfer the dough onto your working plot and knead it using the remaining olive oil. Shape it into a ball, put it back in the bowl, cover with cloth and allow to rise while doubling the volume. Then knead the dough again shape it on a flat round form and transfer it to the baking form (diameter 26 centimeters, at least 5 centimeters deep). You can leave it to risa in the oven, warmed to 50°C and spent.
Once filled the volume of the form, remove from oven, and it preheat it to 220°C.
Make deep holes into the dough using the handle of the knife, spread with olive oil mixed with water and sprinkle with nigela seeds.
Bake for about 20 minutes until gets a nice golden color crust.




Какво ви трябва:

500гр. брашно
200 – 220 мл хладка вода
1 пакетче суха мая (7 гр)
2 яйца
50мл зехтин
1ч.л. сол
1ч.л. захар
Семена чорек за поръсване

Пресейте брашното в купа, добавете сухата мая, солта, захарта, налейте водата, започнете да месите тестото. Добавете яйцата, и след като се поемат от тестото, започнете да наливате на части зехтина. Прехвърлете тестото върху работния плот, и доомесете, като използвате останалия зехтин. Оформете на топка, върнете в купата, покрийте с кърпа и оставете да втасва, докато си удвои обема. След това премесете отново, оформете на плоска питка и прехвърлете във формата за печене (диаметър 26см, дълбока поне 5 см). Можете да го сложите да втасва във фурната, затоплена до 50°С и изгасена.
След като изпълни обема на формата, извадете от фурната, и я затоплете я до 220°С.
Направете в тестото дълбоки дупки с помощта на дръжката на нож, намажете го със смесени 1:1 зехтин и вода и поръсете със семена чорек.
Изпечете за около 20 минути, докато получи приятен златист цвят на коричката.


6 коментара:

  1. Lois здравей,
    Наближава Великден и предполагам,че имаш твоя рецепта за Козунак.
    Твойте рецепти винаги са много точни и сполучливи.
    За това я очаквам с нетърпение!
    МОЛЯ!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Лоис, като голям почитател на твоите кулинарни способности и на прекрасния ти блог, бих искала да те номинирам за Inspiration Award. Честито! За мен е удоволствие да следя блогът ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Lois,аз също те номинирам за Inspiration-award!

    Честито!
    Ще те помоля да сложиш приза в полето на блога си с линк към моя пост! Очаквам твоите номинации :)

    ОтговорИзтриване
  5. Lois,присъединявам се към Milen@ и Iliana.Приеми моите поздравления за номинацията
    Inspiration-award!С удоволствие следя прекрасния ти блог!

    ОтговорИзтриване
  6. Тази питка е изключително сполучлива. Правя я много често!

    ОтговорИзтриване