Salty cake with cheese and ham ● Солен кейк със сирене, шунка и кашкавал
What you need:
3 eggs
400 grams. of flour
200 ml of milk
200 grams. of cheese
100 grams.of ham
50ml of olive oil
1ts of baking powder
1 ts salt
some parsley
Start by heating the oven to 180°C. Slightly oil bottom and sides of a round (26 centimeters) or rectangular (20х30см) form for baking and flour it. Cut ham in dice, shread cheese. Cut the parsley (if you do not like parsley – hold it). Break eggs into a bowl, add fresh milk and olive oil and mix. Add shredded cheese, ham and parsley, stir again. Mix flour with baking powder, and start sifting on top of the mixture strring with a spoon until flour is fully absorbed. Add the mixture in the prepared form and even the surface with a spoon. Bake for about 30 minutes or until the cake acquire nice golden color, and a stick inserted comes out clean.
3 яйца
400гр. брашно
200мл прясно мляко
100гр. сирене
100гр. кашкавал
100гр. шунка
50мл зехтин
1 пак. бакпулвер
1 к.л. сол
магданоз
Започнете със загряване на фурната до 180°С. Намажете с масло дъното и стените на кръгла (26см) или правоъгълна (20х30см) форма за печене, и посипете с брашно. Нарежете шунката на зарчета (като за табла, не за барбут), настържете сиренето и кашкавала. Нарежете магданоза (ако не обичате магданоз – пропуснете го). Разбийте яйцата в купа, добавете прясното мляко и зехтина, разбъркайте. Прибавете настърганите сирене и кашкавал, шунката и магданоза, ако ще слагате, разбъркайте отново. Смесете брашното с бакпулвера, и започнете да пресявате върху сместа на порции, като бъркате с лъжица до пълното поемане на брашното. Изсипете сместа в подготвената форма и леко загладете повърхността с лъжица. Изпечете за около 30 минути, или докато кейкът придобие приятен златист цвят, а при проба с клечка тя излиза чиста.
This looks so good and so simple to make.
ОтговорИзтриванеI've added the recipe to my list of to-do.
Gorgeous photo!
Thank you, Nurit.
ОтговорИзтриванеYes, it's really easy to prepare.
Lois, your photos are better and better. I just love their rustic look. And the wooden plate is really amazing.
ОтговорИзтриванеПодобно нещо правеше баба ми и изяждах цялата тавичка. Много вкусно наистина. Още утре ще го направя. Поздравления!
ОтговорИзтриване