Quiche with four types of cheese, bacon and green olives ● Киш с четири вида сирене, бекон и зелени маслини



What you need for a 26 centimeters Quiche.
Butter dough:
250g. flour, 120g. butter, 1 egg, 25-30ml water, pinch of salt.
For stuffing:
approximately 100g. Bacon, different types of cheese -30-40g each (I used emmental, gauda, hard cheese such as pecorino and Bulgarian Vitosha cheese), a handful of green stoneless olives.
For covering:
2 eggs, ½ glass of milk, ½ glass of fresh cream, shredded nutmeg, ground white pepper.

Sift flour into a bowl, cut on top the butter into small pieces, add egg, salt. Knead together, add water and make a ball of dough, wrap it in foil and put it in the refrigerator for at least half an hour.

During this time, prepare filling products - Cut into small cubes bacon and cheese, slice the olives.

Beat the eggs lightly, add cream and milk, stir until blended, add spices.

Roll the gough, cover the form (previously oiled), pinch well to the bottom and walls, cut out the excess pastry. Cover with aluminum foil or baking paper and fill the top with beans, which will serve as a pressure and will not allow the dough to puff. (Probably you guess that this beans will be no more suitable for cooking, you can preserve it for other bakery). Bake the dough into oven preheated to 200°C for ca. 10-12min.

Sprinkle on top sliced cheese, bacon and olives, and pour prepared egg-milk topping.
Return to oven and roast about 15 minutes more or until is inflated and acquire a pleasant golden color. Allow to cool for 5 minutes into the spent oven and open oven door.
Serve warm, green salad is a good option.



Какво ви трябва за един киш с диаметър 26см.
За масленото тесто:
250г.брашно, 120г.масло, 1 яйце, 25-30мл вода, щипка сол.
За плънката:
около 100г. нетлъст бекон, по 30-40 г от различни видове сирена – аз използвах ементал, гауда, твърдо сирене от рода на пекориното, и български кашкавал витоша; шепа зелени маслини без костилки.
За заливката:
2 яйца, 1/2чаша мляко, 1/2чаша пълномаслена течна сметана, настъргано индийско орехче, смлян бял пипер.

Пресейте брашното в купа, нарежете отгоре маслото на малки парченца, добавете яйцето, солта. Замесете набързо, добавете водата, оформете на топка тестото, завийте го във фолио, и го сложете в хладилника за поне 1/2час.

През това време подгответе продуктите за пълнежа – нарежете на дребни кубчета бекона и сирената, а маслините на шайби.

Разбийте леко яйцата, добавете сметаната и млякото, разбъркайте до смесване, добавете подправките.

Разточете тестото, покрийте формата (намазана преди това), притиснете добре към дъното и стените, изрежете излишното. Покрийте с алуминиево фолио или хартия за печене и напълнете отгоре със зърна боб, които ще послужат за притискане на тестото и няма да му позволят да се надуе. (Вероятно се досещате, че този боб вече не става за готвене, можете да го запазите за други печива.) Изпечете тестото до полуготовност на предварително загрята до 200°С фурна за ок. 10-12мин.

Поръсете нарязаните сирене, бекон и маслини, и залейте с приготвената яйчно-млечна заливка.
Върнете във фурната и печете още около 15 минути, или докато кишът се надуе и придобие приятен златист цвят. Оставете да изстине 5 минути в загасената фурна и с отворена вратичка, за да не спадне рязко при изваждане. Сервирайте топъл, зелената салата е добър вариант.

Коментари

  1. Great idea. I've never put olives in my quiche before. Love your photography too.

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно ,както винаги!
    Ще пробвам при първа възможност.

    ОтговорИзтриване
  3. Lois,направих го.
    Леко,цветно и мммм–вкусно!!!
    Благодаря ти!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Lois,Благодаря за чудесната рецепта!
    Бях и хвърлила око, но чак снощи я приготвих и наистина бях възхитена от резултата.Харесаха го и останалите :)Пак ще се повтори, и то скоро!
    Поздравления!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Радвам се, блумуун, и честита баба марта и на теб!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за страхотната рецепта!
    Правила съм този киш десетки пъти - винаги всички са очаровани от него /и от мен ;)/! Супер лесно за изпълнение и сташно вкусно и ефектно! За вегетарианците пропускам бекона, в полза на сиренето!
    Весето

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации