Slim Waist Recipe * Рецепта, щадяща талията :-)
Освен, че е щадяща талията, тази рецепта е щадяща и времето ви. Две неща, които са много важни напоследък, и е много удобно, когато вървят ръка за ръка. Поради тази причина, няма да се разпростирам в празни приказки, а преминавам направо към същността:
Пилешко филе на плоча с броколи
Какво ви трябва, за 2 до 3 порции:
1 опаковка пилешко бонфиле от предпочитаната ви марка
зехтин
мащерка
1 средно голяма глава броколи
Сложете пилешкото филе в купа, полейте с 2 лъжици зехтин, поръсете с мащерка и объркайте. През това време измийте броколите, нарежете ги на розички и ги сложете в тенджера с дебело дъно и незалепващо покритие. Добавете две-три лъжици вода, струйка зехтин и покрийте с капак. Оставете ги на слаб огън, достатъчни са 3-4 минутки след завиране на водата. Не е нужно да стават на каша, искаме ги хрупкави и със свеж зелен цвят. Преместете ги в съд за сервиране и избършете тенджерата със салфетка.
Загрейте съда на силен огън, и сложете филето да се пече, не препълвайте. По-добре е да го приготвите на две или дори три порции. Когато месото побелее отстрани, а от долу е хванало приятен загар, обърнете парчетата от другата страна.
Сервирайте топло, гарнирано с броколи, и с чаша бяло вино за разкош.
Пилешко филе на плоча с броколи
Какво ви трябва, за 2 до 3 порции:
1 опаковка пилешко бонфиле от предпочитаната ви марка
зехтин
мащерка
1 средно голяма глава броколи
Сложете пилешкото филе в купа, полейте с 2 лъжици зехтин, поръсете с мащерка и объркайте. През това време измийте броколите, нарежете ги на розички и ги сложете в тенджера с дебело дъно и незалепващо покритие. Добавете две-три лъжици вода, струйка зехтин и покрийте с капак. Оставете ги на слаб огън, достатъчни са 3-4 минутки след завиране на водата. Не е нужно да стават на каша, искаме ги хрупкави и със свеж зелен цвят. Преместете ги в съд за сервиране и избършете тенджерата със салфетка.
Загрейте съда на силен огън, и сложете филето да се пече, не препълвайте. По-добре е да го приготвите на две или дори три порции. Когато месото побелее отстрани, а от долу е хванало приятен загар, обърнете парчетата от другата страна.
Сервирайте топло, гарнирано с броколи, и с чаша бяло вино за разкош.
Как апетитно изглежда само!Изглежда толкова реалистично,че ми се иска да се пресегна и да си взема едно парченце.Спорна и ведра седмица Lois!
ОтговорИзтриванеЛойс,
ОтговорИзтриванети майтапиш ли се?!
Изобщо не разбрах къде ти е рецептата?!
Не може всеки ден Boeuf Bourguignon, паузи трябва да има :-))
ОтговорИзтриванеЖалко,точно на нещо такова се надявах.
ОтговорИзтриванеРецептите ти от френската кухня много ми допаднаха!
Но,надявам се много скоро, пак да публикуваш нещо в твоя стил!
;-)