A Day With Almost No Cooking II / Ден почти без готвене II

For English version scroll down

Както сме се разбрали, в нашето битие е важно да има баланс. Мярката в готвенето (и в НЕ готвенето) също е важна. Защото не може всеки ден да се сътворяват шедьоври. Първо, защото е ужасно разглезващо за небцето, а нашето небце е ценно и трябва да бъде пазено, за да може да оцени всеки нов вкус, който му поднасяме. И второ, защото е изморително за готвача. А ние обичаме готвача, нали така? И искаме той да е щастлив, когато готви. Хахах. Така че, от време на време, предлагам да му отпускаме края, и да приготвяме бързи вечери, които обаче, по нищо, ама нищо не отстъпват и на най-засуканите и времепоглъщащи рецепти. И както и сезонът е подходящ за червено вино, днес ви предлагам

Паниран камамбер с орехи и боровинков сос



Рецепта:
за две порции
2 кръгли питки камамбер, по около 150г. всяка
1 яйце
2-3 с.л. царевичен грис
2-3 с.л. неподсладен царевичен корнфлейкс
боровинково сладко
орехови ядки
зехтин или друга мазнина за пържене

Разбийте яйцето в купичка, достатъчно голяма за да може да потопите в нея сиренето. Натрошете леко корнфлейкса. Загрейте мазнината в тиган.
Потопете питките сирене в яйце, след това в грис, отново в яйце, и оваляйте в корнфлейкс. Изпържете за кратко от двете страни, докато се позачерви. Извадете сиренето за кратко върху салфетка, аранжирайте в чиния с орехови ядки и полейте с боровинково сладко.
Сервирайте веднага, като подходящи са червени вина с плодов нюанс.

Breaded Camembert with walnuts and blackberry sauce

Recipe:
For two portions
2 round pieces of Camembert, around 150g. each
1 egg
2-3 tsp corn meal
2.3 tsp unsweetened plain cornflakes
blackberry jam
walnuts
olive oil or other vegetable oil for frying

Beat the egg in a bowl large enough to be able to dive in the cheese. Crush the cornflakes slightly. Heat the oil in a skillet.
Immerse the cheese in the egg, then in the corn meal, again in the egg and roll it into the cornflakes. Fry briefly on both sides until cornflakes get gold. Remove cheese briefly on paper towels and arrange it in a plate with some walnuts and pour on top some blackberry jam.
Serve immediately, appropriate are red wines with fruity nuances.

Коментари

  1. Обожавам меките сирена, а със сладко и орехи е божествено:)
    Пожелавам една напълно релаксираща вечер:)

    ОтговорИзтриване
  2. Ммм,една от любимите ми комбинации, която обикновено ям за десерт. :) Не го приготвям често, заради пърженето, но пък е толкова вкусно...

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, благодаря ти.
    Йоана, и аз така, ама от време на време... се изпускам :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Хареса ми идеята да се щади готвача.
    Може да е почти без готвене, но пак е невероятно зрелище за сетивата това, което предлагаш!
    Благодаря и поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  5. Това задължително ще го направя!

    ОтговорИзтриване
  6. DSdiva, благодаря и аз.
    Танчо, радвам се да те видя. Разписах се при теб :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Хахахахахаха, новото име на кремчето ти, пожъна небивал успех и интерес!

    ОтговорИзтриване
  8. не може ли пърженето да се замени с някакъв друг вид топлинна обработка :?

    ОтговорИзтриване
  9. за съжаление за да получим паниран продукт, няма как да заменим пърженето. Особено за нещо толкова деликатно като сиренето Бри. Ако забелязвате, в панировката няма суров продукт като брашно, за да е достатъчно съвсем кратко време на топлинна обработка. А и това е рецепта, която определено не е за всеки ден, та няма да ни навреди кой знае колко :-)
    Опитайте, заслужава си!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации