Strawberry Ginger Tart ✹ Тарта с ягоди и джинджифил

Този път ще съм кратка, защото историята на тази тарта е такава. 
Трябваше да се направи десерт, който да впечатли едни хора. 
Ами - получи се :)



Тарта с ягоди и джинджифил 

Получава се свеж и лек десерт, с празничен вид, подходящ за завършек на всяко пролетно парти. 

80 г масло, меко 
160 г захар
1 яйце 
1 с.л. смлян пресен джинджифил
250 г брашно 
¼ ч.л. сол 
100 г шоколад, нарязан на дребно или шоколадов чипс 
за пълнежа 
250 г крем сирене 
3 с.л. захар 
3 с.л. прясно мляко 
1 с.л. смлян пресен джинджифил
150 г ягоди, почистени и нарязани на дребно 
за декорация 
10-15 ягоди, цели, или на половинки 


Загрейте фурната до 180ºС. 

В голяма купа разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцето и джинджифила, разбийте докато се поемат. 
Пресейте брашното и солта и ги смесете постепенно с масления крем. 
Пресипете сместа във форма за тарта (15х35 см или 26 см кръгла) с подвижно дъно и притиснете към дъното и стените. Покрийте с хартия за печене и напълнете с тежести за печене. 

Печете 15-18 мин, махнете тежестите и хартията и печете още 5 мин, докато стане златиста по ръбчетата. 
Поръсете с нарязания шоколад и върнете във фурната за още минута-две, докато се разтопи. С гърба на лъжичка или с четка разнесете разтопения шоколад равномерно по цялата повърхност на тартата. Оставете да изстине върху решетка. 

В малка купа разбийте крем сиренето, захарта и млякото на гладък крем. Добавете джинджифила и нарязаните ягоди, объркайте. 
Напълнете основата на тартата с крема и декорирайте с целите или половинки ягоди. Охладете за поне 2 часа преди да сервирате. 



Коментари

Популярни публикации