Strawberry Ginger Tart ✹ Тарта с ягоди и джинджифил
Този път ще съм кратка, защото историята на тази тарта е такава.
Трябваше да се направи десерт, който да впечатли едни хора.
Ами - получи се :)
Ами - получи се :)
Тарта с ягоди и джинджифил
Получава се свеж и лек десерт, с празничен вид, подходящ за завършек на всяко пролетно парти.
80 г масло, меко
160 г захар
1 яйце
1 с.л. смлян пресен джинджифил
250 г брашно
¼ ч.л. сол
100 г шоколад, нарязан на дребно или шоколадов чипс
за пълнежа
250 г крем сирене
3 с.л. захар
3 с.л. прясно мляко
1 с.л. смлян пресен джинджифил
150 г ягоди, почистени и нарязани на дребно
за декорация
10-15 ягоди, цели, или на половинки
Загрейте фурната до 180ºС.
В голяма купа разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцето и джинджифила, разбийте докато се поемат.
Пресейте брашното и солта и ги смесете постепенно с масления крем.
Пресипете сместа във форма за тарта (15х35 см или 26 см кръгла) с подвижно дъно и притиснете към дъното и стените. Покрийте с хартия за печене и напълнете с тежести за печене.
Печете 15-18 мин, махнете тежестите и хартията и печете още 5 мин, докато стане златиста по ръбчетата.
Поръсете с нарязания шоколад и върнете във фурната за още минута-две, докато се разтопи. С гърба на лъжичка или с четка разнесете разтопения шоколад равномерно по цялата повърхност на тартата. Оставете да изстине върху решетка.
В малка купа разбийте крем сиренето, захарта и млякото на гладък крем. Добавете джинджифила и нарязаните ягоди, объркайте.
Напълнете основата на тартата с крема и декорирайте с целите или половинки ягоди. Охладете за поне 2 часа преди да сервирате.
В голяма купа разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцето и джинджифила, разбийте докато се поемат.
Пресейте брашното и солта и ги смесете постепенно с масления крем.
Пресипете сместа във форма за тарта (15х35 см или 26 см кръгла) с подвижно дъно и притиснете към дъното и стените. Покрийте с хартия за печене и напълнете с тежести за печене.
Печете 15-18 мин, махнете тежестите и хартията и печете още 5 мин, докато стане златиста по ръбчетата.
Поръсете с нарязания шоколад и върнете във фурната за още минута-две, докато се разтопи. С гърба на лъжичка или с четка разнесете разтопения шоколад равномерно по цялата повърхност на тартата. Оставете да изстине върху решетка.
В малка купа разбийте крем сиренето, захарта и млякото на гладък крем. Добавете джинджифила и нарязаните ягоди, объркайте.
Напълнете основата на тартата с крема и декорирайте с целите или половинки ягоди. Охладете за поне 2 часа преди да сервирате.
Коментари
Публикуване на коментар