French Apple cake with Almonds 🍎 Френска ябълкова торта с бадеми



Както може би вероятно знаете, аз съм от прокрастинаторите. Имам винаги големи планове, но с далечните крайни срокове се разбираме толкова добре, че накрая всичко се върши в последния миг, и то със спорен резултат. 
Та ако тук има и други такива герои като мен, и сте без торта за Коледа, този пост е за вас. Сладкиш, който се приготвя за нула време, а резултатът е просто зашеметителен. 

Рецептата е създадена за Dr Oetker, можете да я видите тук



Френска ябълкова торта с бадеми 

2 ябълки, обелени, почистени и нарязани на средноголеми кубчета (около 250 г общо)
1 с.л. лимонов сок
120 г брашно 
1 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол 
115 г масло 
150 г захар
2 големи яйца
1 ч.л. ванилов екстракт 
3 с.л. ром 
3 с.л. смлени бадеми (и/или орехи, кокосови стърготини)
1 ч.л. канела 
30 г филирани бадеми 
2-3 с.л. захар 



1.   Загрейте фурната на 180°ССложете в купа ябълките, полейте с лимоновия сок и разбъркайте. Оставете настрана. 
Подгответе 20-22 см форма за печене, като намажете стените с масло, а дъното покриете с хартия за печене.
2.   Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте. Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате, докато сместа се увеличи на обем. Добавете ванилията, рома и смлените бадеми, разбъркайте. Добавете смесеното с бакпулвера брашно и объркайте с шпатула. Добавете нарязаните ябълки в сместа и объркайте всичко.

3.   Пресипете сместа в подготвената форма, заравнете отгоре. Поръсете с филираните бадеми и малко захар. Печете в средата на фурната около 40 мин, като проверите за готовност с дървено шишче. Оставете тортата да се охлади за пет мин във формата, след което извадете внимателно и охладете напълно върху решетка. 

4.   Поднесете с ванилов сладолед, или както си е. Предупреждавам, че е пристрастяваща! 😇










Коментари

Популярни публикации