French Apple cake with Almonds 🍎 Френска ябълкова торта с бадеми



Както може би вероятно знаете, аз съм от прокрастинаторите. Имам винаги големи планове, но с далечните крайни срокове се разбираме толкова добре, че накрая всичко се върши в последния миг, и то със спорен резултат. 
Та ако тук има и други такива герои като мен, и сте без торта за Коледа, този пост е за вас. Сладкиш, който се приготвя за нула време, а резултатът е просто зашеметителен. 

Рецептата е създадена за Dr Oetker, можете да я видите тук



Френска ябълкова торта с бадеми 

2 ябълки, обелени, почистени и нарязани на средноголеми кубчета (около 250 г общо)
1 с.л. лимонов сок
120 г брашно 
1 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол 
115 г масло 
150 г захар
2 големи яйца
1 ч.л. ванилов екстракт 
3 с.л. ром 
3 с.л. смлени бадеми (и/или орехи, кокосови стърготини)
1 ч.л. канела 
30 г филирани бадеми 
2-3 с.л. захар 



Загрейте фурната на 180°С

Сложете в купа ябълките, полейте с лимоновия сок и разбъркайте. Оставете настрана. Подгответе 20-22 см форма за печене, като намажете стените с масло, а дъното покриете с хартия за печенe.


Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте, оставете настрана.  

Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате, след прибавянето на всяко яйце, докато сместа се увеличи на обем. Добавете ванилията, рома, смлените бадеми и канелата, разбъркайте. 


Добавете смесеното с бакпулвера брашно и объркайте с шпатула. Добавете нарязаните ябълки в сместа и объркайте всичко. Пресипете сместа в подготвената форма, заравнете отгоре. Поръсете с филираните бадеми и малко захар. 


Печете в средата на фурната около 40 мин, като проверите за готовност с дървено шишче. Оставете тортата да се охлади за пет мин във формата, след което извадете внимателно и охладете напълно върху решетка.


Поднесете с ванилов сладолед, или както си е. 


Предупреждавам, че е пристрастяваща! 😇











Коментари

  1. Здравейте, много харесвам рецептите Ви, и съм правила някои от тях, включително френската торта. В продуктите обаче има канела, а в описанието не е споменато къде се слага. Ще се радвам, ако споделите кога се слага!
    Дани

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, че го забелязахте! Наистина съм я забравила :)
      Можете да я сложите при брашното, а може и при добавянето на смлените бадеми. При всички случаи ще отиде в сместа :) Сега ще допиша!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации