Giant oven-baked fruit pancake 🍓Гигантска палачинка на фурна


Ако обичате палачинки, но не ви харесва да стоите дълго до печката, имам едно решение за тоя проблем. Голяма палачинка, изпечена във фурната, и гарнирана още по време на изпичането. Лесно и бързо.

Тази "палачинка" прилича повече на американски тип pancakes, отколкото на европейските creppes. Ако очаквате тях, ще се разочаровате. Но ако ѝ дадете шанс, тази рецепта е също доста вкусна, и различна. Можете да използвате различни аромати в сместа, както и различни сезонни плодове.


Аз много исках да я направя с боровинки, но пък реших, че с ягодите и сливите ще имам повече цветове, и в крайна сметка стана така, както я виждате. Можете да замените филираните бадеми със филиран кокосов орех, предполагам че също ще стане много вкусно. Ако пък замените пшеничното брашно с безглутеново, със сигурност също ще се получи добре. Захарта е много малко, направо липсва.

Гигантска палачинка във фурната с котидж сирене и плодове 

ч брашно 
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сол 
2 яйца 
2 ч кисело мляко
3 с.л. мед 
2 с.л. кленов сироп 
½ ч.л. бадемов екстракт 
3 с.л. масло, разтопено и охладено 
настъргано индийско орехче
настъргана кора от 1 лимон 
1 опаковка сирене Philadelphia cottage
няколко ягоди и/или сини сливи (или други плодове)
2-3 с.л. филирани бадеми 
пудра захар, за поръсване 



Загрейте фурната до 230
. Намажете с масло и застелете с хартия правоъгълна форма за печене с размери 20 х 30 см. 

Смесете в купа брашното, бакпулвера и солта. 
В друга купа разбийте яйцата с киселото мляко, меда, кленовия сироп и бадемовия екстракт. Добавете разтопеното и охладено масло, настърганото индийско орехче и лимоновата кора. Смесете сухите съставки с мокрите, като объркате само колкото да се смесят. 



Разпределете сместа на равен слой в подготвената форма за печене. С лъжичка поставете на купчинки котидж сиренето по повърхността на сместа. 
Подредете нарязаните плодове и поръсете между тях с филирани бадеми. 



Поставете във фурната и намалете температурата до 210. Печете около 25-30 мин, докато започне да се зачервява отгоре, като проверите с дървено шишче за готовност – то трябва да излезе чисто след пробождане. 



Извадете от фурната, оставете да изстине за няколко минути. Нарежете на квадрати и поръсете с пудра захар. 
Вкусна е и топла от фурната, и студена. 





 


Коментари

  1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. The LED lights are designed with high efficiency to deliver a powerful SUPRR 6000 Lm Fog Lights beam pattern that delivers long-distance illumination and powerful coverage. The SUPRR 4 LED Fog Light comes with 4x high-intensity LED digital units. This is SUPRR White Fog Lights.

    ОтговорИзтриване
  7. Pyramid cafe in Shimla with Italian Music played at a very decent volume, which makes it a good Place for Relaxed and comfortable sitting. best cafe in Shimla | rooftop bar in Shimla

    ОтговорИзтриване
  8. Cricket store, Buy Online of All Sizes Cricket Accessories Available at affordable price on cricket store nz & we provides delivery worldwide. SG Bats | Cricket Helmets NZ

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации