Radish Butter ♦️Масло с репички


Днес минавам съвсем набързо да ви споделя нещо, което може да ви е от полза за предстоящите празници и делници. Нещо семпло, което се приготвя буквално за минути, а е вкусно и необичайно. 


Масло с репички. 
Толкова по рецептата. 

Вземате хубаво масло, оставяте го да омекне изцяло на стайна температура. Вземате няколко репички, твърди и плътни отвътре, измивате ги и настъргвате или нарязвате на тънки ивички с мандолина - както ви е лесно. Може и с нож, но е пипкаво. Посолявате ги с малко сол и ги оставяте за десетина минути да си пуснат част от водата. Смесвате репичките с маслото, хубава кристална сол и едро счукан черен пипер и готово. Пресипвате меката смес в подходящ съд и охлаждате. 
Сервирате с хубав хляб и примерно водка. И разни други неща. 



Коментари

Популярни публикации