Hashbrown quiche with bacon and cheddar ♦️ Хашбраун киш с бекон и чедър
Една рецепта за киш с необичайна основа от настъргани и запечени картофи, подобни на хашбраун. Харесва се на всички и е удобно за парти, защото може да се подготви предварително.
Основата се приготвя лесно, и става хрупкава по краищата, точно както истинските хашбраун. Чудесен контраст към меката сърцевина, която е пълна с всичко, което обичате.
за форма с диаметър около 22 см
За основата от картофи
500 - 600 г картофи
2 с.л. зехтин
½ чаша настъргано сирене - чедър и пармезан
½ ч.л. сол
¼ ч.л. смлян черен пипер
За пълнежа
1 опаковка крем сирене Philadelphia jalapeño
4 големи яйца
100 мл сметана
1 глава салатен лук, нарязан
4-5 ивици бекон, нарязан на кубчета
1 чаша настъргано сирене по избор - чедър, ементал
сол и черен пипер на вкус
❖ Настържете картофите в купа. С ръце изстискайте колкото можете повече течност от тях. Прибавете зехтина, сиренето и подправките и объркайте добре. Пресипете във формата за печене и притиснете на равен слой към дъното и стените. Поставете във фризер за 1 час.
❖ Загрейте фурната на 220 С. Изпечете замразената основа за около 20 мин, или докато картофите са полуготови. Извадете и оставете леко да изстине.
Чудесна рецепта.
ОтговорИзтриванеОтдавна съм"хвърлила око" на хашбраун и идеята е чудесна :)
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване