Hashbrown quiche with bacon and cheddar ♦️ Хашбраун киш с бекон и чедър

Една рецепта за киш с необичайна основа от настъргани и запечени картофи, подобни на хашбраун. Харесва се на всички и е удобно за парти, защото може да се подготви предварително. 

Основата се приготвя лесно, и става хрупкава по краищата, точно както истинските хашбраун. Чудесен контраст към меката сърцевина, която е пълна с всичко, което обичате. 




Хашбраун киш с бекон и чедър

за форма с диаметър около 22 см


За основата от картофи 

500 - 600 г картофи 

2 с.л. зехтин 

½ чаша настъргано сирене - чедър и пармезан 

½ ч.л. сол 

¼ ч.л. смлян черен пипер


За пълнежа 

1 опаковка крем сирене Philadelphia jalapeño 

4 големи яйца 

100 мл сметана 

1 глава салатен лук, нарязан 

4-5 ивици бекон, нарязан на кубчета

1 чаша настъргано сирене по избор - чедър, ементал 

сол и черен пипер на вкус 




  Настържете картофите в купа. С ръце изстискайте колкото можете повече течност от тях. Прибавете зехтина, сиренето и подправките и объркайте добре. Пресипете във формата за печене и притиснете на равен слой към дъното и стените. Поставете във фризер за 1 час.  


  Загрейте фурната на 220 С. Изпечете замразената основа за около 20 мин, или докато картофите са полуготови. Извадете и оставете леко да изстине. 




  Пригответе пълнежа. В купа разбъркайте крем сиренето, добавете яйцата и сметаната и разбъркайто отново, докато получите гладка смес. Поръсете нарязания лук, бекон и настъргано сирене върху картофената основа и залейте с млечно-яйчената смес. 

❖  Печете на 180С за около 25-30 мин, докато центърът на киша почти стегне. Извадете и оставете леко да изстине, преди да сервирате. 


  Можете да приготвите киша и да го замразите, след като изстине напълно. Поставете изстиналия киш във фризера, докато замръзне. След това опаковайте с фолио и съхранете, до три месеца. Можете да замразите също и отрязани парчета. Когато искате да ги използвате, загрейте фурната до 200С и затоплете за около 20 до 30 мин, докато се загрее изцяло. 

Коментари

  1. Чудесна рецепта.
    Отдавна съм"хвърлила око" на хашбраун и идеята е чудесна :)

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации