The ultimate summer lunch 🌞 Най-добрият Π»Π΅Ρ‚Π΅Π½ обяд

НСка Π²ΠΈ Ρ€Π°Π·ΠΊΠ°ΠΆΠ° Π·Π° лятото. ΠšΡŠΠ΄Π΅Ρ‚ΠΎ ΠΈ Π΄Π° стС, освСн Π°ΠΊΠΎ Π½Π΅ стС високо Π² ΠΏΠ»Π°Π½ΠΈΠ½Π°Ρ‚Π°, Ρ†Π°Ρ€ΠΈ ΠΎΠ³Ρ€ΠΎΠΌΠ½Π΅ΠΉΡˆΠ° ΠΆΠ΅Π³Π°. Π¦ΠΈΠΊΠ°Π΄ΠΈ, влюбСни ΠΆΠ°Π±ΠΈ, ΠΏΡ€ΠΈΠ»Π΅ΠΏΠΈ Π² захлас. Π”ΠΎΡ€ΠΈ Π½Π° ΠΌΠΎΡ€Π΅Ρ‚ΠΎ Π΅ Ρ‚Ρ€ΡƒΠ΄Π½ΠΎ поносимо - Π²ΡŠΠΏΡ€Π΅ΠΊΠΈ Ρ‡Π΅ Ρ‚Π΅Ρ€ΠΌΠΎΠΌΠ΅Ρ‚Ρ€ΠΈΡ‚Π΅ Π½Π΅ стигат Ρ‚ΠΎΠ»ΠΊΠΎΠ²Π° високо, влаТността Π³ΠΎΠ½ΠΈ стотС ΠΏΡ€ΠΎΡ†Π΅Π½Ρ‚Π° ΠΈ Π°ΠΊΠΎ Π±Ρ€ΠΈΠ·ΡŠΡ‚ спрС, настава  ΡΡŠΡ‰ΠΈΠ½ΡΠΊΠΈ пъкъл. Някои Ρ…ΠΎΡ€Π° ΠΎΠ±ΠΈΡ‡Π°Ρ‚ ΠΆΠ΅Π³Π°Ρ‚Π° ΠΈ са щастливи, Π΄Ρ€ΡƒΠ³ΠΈ - ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΌΠ΅Π½ - Π½Π΅ Ρ‚ΠΎΠ»ΠΊΠΎΠ²Π°. 


Π€ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π° Π½Π° лятото ΠΌΠ΅ ΠΊΠ°Ρ€Π° Π΄Π° мисля Π·Π° всякакви лСсни Ρ…Ρ€Π°Π½ΠΈ, ΠΊΠΎΠΈΡ‚ΠΎ Π½Π΅ изискват висСнС ΠΊΡ€Π°ΠΉ ΠΏΠ΅Ρ‡ΠΊΠ°Ρ‚Π° ΠΈ напълно ΠΈΠ·ΠΊΠ»ΡŽΡ‡Π²Π°Ρ‚ ΡƒΠΏΠΎΡ‚Ρ€Π΅Π±Π°Ρ‚Π° Π½Π° Π΄Ρ€ΡƒΠ³ΠΈ Ρ„ΡƒΡ€Π½ΠΈ. 
Π’Π°ΠΊΠ° Ρ‡Π΅ си ΡΡŠΠ·Π΄Π°Π΄ΠΎΡ… Π½Π΅Ρ‰ΠΎ ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΌΠΎΠ΄Π΅Π», ΠΏΠΎ ΠΊΠΎΠΉΡ‚ΠΎ приготвям Ρ€Π°Π·Π½ΠΈ Π²Π°Ρ€ΠΈΠ°Π½Ρ‚ΠΈ Π½Π° Π΅Π΄Π½ΠΎ ястиС. МоТС Π΄Π° сС Π½Π°Ρ€Π΅Ρ‡Π΅ салата, ΠΌΠΎΠΆΠ΅ ΠΈ Π΄Π° Π½Π΅ Π΅. ΠœΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π³ΠΎ поднСсСтС Π»Π΅ΠΊΠΎ Ρ‚ΠΎΠΏΠ»ΠΎ, ΠΈΠ»ΠΈ пък напълно студСно - ΠΊΠ°ΠΊΡ‚ΠΎ Π²ΠΈ харСсва. 

Π‘ΡŠΡΡ‚ΠΎΠΈ сС ΠΎΡ‚ Π²ΡŠΠ³Π»Π΅Ρ…ΠΈΠ΄Ρ€Π°Ρ‚Π½Π° основа, която ΠΌΠΎΠΆΠ΅ Π΄Π° бъдС ΠΊΠ°ΠΊΠ²Π°Ρ‚ΠΎ Ρ€Π΅ΡˆΠΈΡ‚Π΅ - Π±ΡƒΠ»Π³ΡƒΡ€, ΠΊΠΈΠ½ΠΎΠ°, ΠΎΡ€ΠΈΠ·, Ρ„Ρ€ΠΈΠΊΠ΅, марокански кускус, паста. 

Към Ρ‚ΠΎΠ²Π° добавям Ρ€Π°Π·Π»ΠΈΡ‡Π½ΠΈ Π·Π΅Π»Π΅Π½Ρ‡ΡƒΡ†ΠΈ, Π°ΠΊΠΎ ΠΌΠΎΠΆΠ΅ сурови, Π»Π΅ΠΊΠΎ ΠΌΠ°Ρ€ΠΈΠ½ΠΎΠ²Π°Π½ΠΈ, ΠΈΠ»ΠΈ Π±ΡŠΡ€Π·ΠΎ ΠΌΠΈΠ½Π°Ρ‚ΠΈ ΠΏΡ€Π΅Π· Π³Ρ€ΠΈΠ» Ρ‚ΠΈΠ³Π°Π½, ΠΊΠΎΠ»ΠΊΠΎΡ‚ΠΎ Π΄Π° сС Π½Π°ΡˆΠ°Ρ€ΡΡ‚. ΠŸΠ°Ρ‚Π»Π°Π΄ΠΆΠ°Π½ΠΈ, Ρ‚ΠΈΠΊΠ²ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ, Π·Π΅Π»Π΅Π½ΠΈ Ρ‡ΡƒΡˆΠΊΠΈ, Π»ΡƒΠΊ, Π΄ΠΎΠΌΠ°Ρ‚ΠΈ, краставици, Ρ„Π΅Π½Π΅Π»... ΠšΠ°ΠΊΠ²ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΈΠΌΠ°. МоТС Π΄Π° сС Π΄ΠΎΠ±Π°Π²ΠΈ сварСн Π½Π°Ρ…ΡƒΡ‚, ΠΈΠ»ΠΈ Π°ΠΊΠΎ ΠΎΠ±ΠΈΡ‡Π°Ρ‚Π΅ - фасул ΠΎΡ‚ консСрва. 
МоТС ΠΈ ΠΏΠ»ΠΎΠ΄ΠΎΠ²Π΅! ΠŸΡ€Π°ΡΠΊΠΎΠ²ΠΈ ΠΈΠ»ΠΈ кайсии Π½Π° Π³Ρ€ΠΈΠ»Π° стават Π²Π΅Π»ΠΈΠΊΠΎΠ»Π΅ΠΏΠ½ΠΈ! Диня, нСсполучливо ΠΊΡƒΠΏΠ΅Π½Π° Π·Π° зряла. Някой Π±Π»Π΅Π΄ пъпСш, ΠΎΠ±Π°Ρ‡Π΅ сочСн! Π‘ΠΌΠΎΠΊΠΈΠ½ΠΈ!

Π‘ΠΈΡ€Π΅Π½Π΅ - бяло саламурСно, ΠΈΠ»ΠΈ Ρ„Π΅Ρ‚Π° Π½Π° ΠΊΡƒΠ±Ρ‡Π΅Ρ‚Π°, ΠΈΠ»ΠΈ някой Π΅ΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π°Π», Ρ‡Π΅Π΄ΡŠΡ€, ΠΌΠ°Π½Ρ‡Π΅Π³ΠΎ, ΠΏΡƒΡˆΠ΅Π½Π° скаморца. МоТС Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π²Π°Ρ‚Π΅ с Ρ…Π°Π»ΡƒΠΌΠΈ, Π±Ρ€ΠΈ ΠΈΠ»ΠΈ ΠΊΠ°ΠΌΠ°ΠΌΠ±Π΅Ρ€, Π° Π·Π°Ρ‰ΠΎ Π½Π΅ ΠΈ синьо сирСнС? Π‘Ρ‚Π°Π²Π° ΠΈ с Π½Π°ΠΉ-ΠΎΠ±ΠΈΠΊΠ½ΠΎΠ²Π΅Π½ кашкавал. 

Π—Π° Π΄ΠΎΠΏΡŠΠ»Π½ΠΈΡ‚Π΅Π»Π΅Π½ вкус ΠΌΠΎΠΆΠ΅ Π΄Π° сС Π΄ΠΎΠ±Π°Π²ΠΈ ΠΎΡ‰Π΅ ΠΏΡ€ΠΎΡ‚Π΅ΠΈΠ½ - ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ€Π½ΠΎ студСна ΡˆΡƒΠ½ΠΊΠ° Π½Π° ΠΊΡƒΠ±Ρ‡Π΅Ρ‚Π°, ΠΈΠ»ΠΈ Π·Π°ΠΏΡŠΡ€ΠΆΠ΅Π½ Π΄ΠΎ хрупкавост Π±Π΅ΠΊΠΎΠ½, ΠΈΠ»ΠΈ студСно ΠΏΡ€ΠΎΡˆΡƒΡ‚ΠΎ (ΡΡŠΡ‡Π΅Ρ‚Π°Π²Π° сС ΠΈΠ΄Π΅Π°Π»Π½ΠΎ с ΠΏΠ»ΠΎΠ΄ΠΎΠ²Π΅Ρ‚Π΅). МоТС Π΄Π° слоТитС мСсо ΠΎΡ‚ изостанало ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½ΠΎ - пилСшко ΠΈΠ»ΠΈ Ρ‚Π΅Π»Π΅ΡˆΠΊΠΎ, Π° Π·Π°Ρ‰ΠΎ Π½Π΅ ΠΈ някоя салсича, нарязана Π½Π° ΠΊΡ€ΡŠΠ³Ρ‡Π΅Ρ‚Π°?


Онова, ΠΊΠΎΠ΅Ρ‚ΠΎ обСдинява цялата Ρ‚Π°Π·ΠΈ история Π΅ Π΄Ρ€Π΅ΡΠΈΠ½Π³ΡŠΡ‚. Но Π°ΠΊΠΎ мислитС, Ρ‡Π΅ Ρ‚ΡƒΠΊ ΠΈΠΌΠ° Ρ‚ΠΎΡ‡Π½Π° Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΡƒΠ»Π° - Π½Π΅, ΠΈ Ρ‚ΡƒΠΊ всичко Π΅ Π²ΡŠΠΏΡ€ΠΎΡ Π½Π° измпровизация! ΠŸΡ€ΠΈ всички случаи трябва Π΄Π° постигнСтС Ρ…Π°Ρ€ΠΌΠΎΠ½ΠΈΡ‡Π΅Π½ баланс ΠΌΠ΅ΠΆΠ΄Ρƒ сладкото, солСното, Π»ΡŽΡ‚ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΈ кисСлото. Π—Π°ΠΏΠΎΡ‡Π½Π΅Ρ‚Π΅ с основа Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½, Π΄ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ сол, Π»ΠΈΠΌΠΎΠ½ΠΎΠ² сок. ΠœΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π½Π°ΡΡ‚ΡŠΡ€ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π»ΠΈΠΌΠΎΠ½ΠΎΠ²Π°Ρ‚Π° ΠΊΠΎΡ€Π° Π·Π° Π΄ΠΎΠΏΡŠΠ»Π½ΠΈΡ‚Π΅Π»Π΅Π½ блясък. Π“ΠΎΡ€Ρ‡ΠΈΡ†Π°, ΠΈΠ»ΠΈ ΠΌΠ°ΠΉΠΎΠ½Π΅Π·Π°. КисСло мляко. Балсамико, Π½ΠΎ истински Ρ…ΡƒΠ±Π°Π². Π¨Π΅Ρ€ΠΈ ΠΎΡ†Π΅Ρ‚. Π Π°Π·Π»ΠΈΡ‡Π½ΠΈ Π²Π°Ρ€ΠΈΠ°Π½Ρ‚ΠΈ Π½Π° сол. Π›ΡŽΡ‚ Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½ ΠΏΠΈΠΏΠ΅Ρ€, ΠΈΠ»ΠΈ нарязана Π»ΡŽΡ‚Π° Ρ‡ΡƒΡˆΠΊΠ°. Π‘ΠΌΠ°Ρ‡ΠΊΠ°Π½ Ρ‡Π΅ΡΡŠΠ½. ΠŸΡ€ΡΡΠ½ΠΎ смлян Ρ‡Π΅Ρ€Π΅Π½ ΠΏΠΈΠΏΠ΅Ρ€, ΠΈΠ»ΠΈ пък дълъг ΠΏΠΈΠΏΠ΅Ρ€. 
МоТС Π΄Π° Π΄ΠΎΠ±Π°Π²ΠΈΡ‚Π΅ ΠΈ ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ ΠΏΠΎ-Скстравагантни вкусовС - ΠΎΠΉΡΡ‚ΡŠΡ€ сос, ΠΈΠ»ΠΈ Ρ€ΠΈΠ±Π΅Π½? Манго Ρ‡ΡŠΡ‚Π½ΠΈ? МСласа ΠΎΡ‚ Π½Π°Ρ€ ΠΈΠ»ΠΈ ΠΊΠ»Π΅Π½ΠΎΠ² сироп?
Идва Ρ€Π΅Π΄ ΠΈ Π½Π° Π·Π΅Π»Π΅Π½ΠΈΡ‚Π΅ Ρ‚Ρ€Π΅Π²ΠΈ - ΠΊΠΎΠΏΡŠΡ€, ΠΌΠ°Π³Π΄Π°Π½ΠΎΠ·? Π’ΠΎΠ²Π° Π΅ Ρ‚Ρ€ΠΈΠ²ΠΈΠ°Π»Π½ΠΎ, Π½ΠΎ понякога Π΅ Π½Π°ΠΉ-Π΄ΠΎΠ±Ρ€ΠΎΡ‚ΠΎ. Ако искатС ΠΏΠΎ-Π΅ΠΊΠ·ΠΎΡ‚ΠΈΡ‡Π΅Π½ вкус - слоТСтС ΠΊΠΎΡ€ΠΈΠ°Π½Π΄ΡŠΡ€, ΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π°, тайландски босилСк. 

ΠœΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° си ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ ΠΎΡ‚ някой ΠΊΠΎΠΌΠΏΠΎΠ½Π΅Π½Ρ‚, ΠΈ Π΄Π° Π³ΠΎ ΡΡŠΡ…Ρ€Π°Π½ΠΈΡ‚Π΅ Π² Ρ…Π»Π°Π΄ΠΈΠ»Π½ΠΈΠΊ (Π½Π°ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ€ ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½ΠΈΡ‚Π΅ Ρ‚ΠΈΠΊΠ²ΠΈΡ‡ΠΊΠΈ ΠΈ ΠΏΠ°Ρ‚Π»Π°Π΄ΠΆΠ°Π½ΠΈ), Π° ΠΌΠΎΠΆΠ΅ ΠΈ всСки ΠΏΡŠΡ‚ Π΄Π° Π΅ Ρ€Π°Π·Π»ΠΈΡ‡Π½ΠΎ - просто Π½Π°Ρ€Π΅ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ всичко, ΠΌΠ°Ρ€ΠΈΠ½ΠΎΠ²Π°ΠΉΡ‚Π΅ Π·Π° ΠΊΡ€Π°Ρ‚ΠΊΠΎ ΠΈΠ»ΠΈ само ΠΎΠ±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ с ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½ ΠΈ някоя ΠΏΠΎΠ΄ΠΏΡ€Π°Π²ΠΊΠ°, слСд ΠΊΠΎΠ΅Ρ‚ΠΎ ΠΈΠ·ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π° Π½ΡƒΠ»Π° Π²Ρ€Π΅ΠΌΠ΅ Π½Π° чугунСния Ρ‚ΠΈΠ³Π°Π½. 
Но всички Ρ‚Π΅Π·ΠΈ изброявания са само Π²Π°Ρ€ΠΈΠ°Π½Ρ‚ΠΈ. Няма ΠΊΠ°ΠΊ Π΄Π° слоТим всичко Π·Π°Π΅Π΄Π½ΠΎ. Врябва Π΄Π° ΠΈΠ·Π±Π΅Ρ€Π΅ΠΌ само част ΠΎΡ‚ Ρ‚Π΅Π·ΠΈ Π²ΡŠΠ·ΠΌΠΎΠΆΠ½ΠΎΡΡ‚ΠΈ :) ДнСс Π²ΠΈ нося ΠΏΡŠΡ€Π²Π°Ρ‚Π° ΠΎΡ‚ тях. 



ΠœΠ°Ρ€ΠΎΠΊΠ°Π½ΡΠΊΠΈ кускус със Π·Π΅Π»Π΅Π½Ρ‡ΡƒΡ†ΠΈ Π½Π° Π³Ρ€ΠΈΠ» Ρ‚ΠΈΠ³Π°Π½ ΠΈ Ρ„Π΅Ρ‚Π° сирСнС 

Π’ Ρ‚ΠΎΠ·ΠΈ Π²Π°Ρ€ΠΈΠ°Π½Ρ‚ ΠΏΡ€ΠΈΡΡŠΡΡ‚Π²Π° марокански кускус, ΠΊΠΎΠΉΡ‚ΠΎ, Π·Π½Π°Π΅Ρ‚Π΅, Π½Π΅ сС Π²Π°Ρ€ΠΈ, Π° сС ΠΏΠΎΠΏΠ°Ρ€Π²Π°. Π—Π° Π΄Π° ΠΌΡƒ ΠΏΡ€ΠΈΠ΄Π°ΠΌ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ вкус ΠΎΠ±Π°Ρ‡Π΅, Π°Π· Π³ΠΎ приготвям ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΏΡŠΡ€Π²ΠΎ правя сотирана основа ΠΎΡ‚ Π»ΡƒΠΊ, Ρ‡Π΅ΡΡŠΠ½ ΠΈ Π»ΡŽΡ‚Π° Ρ‡ΡƒΡˆΠΊΠ° Π² ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½, добавям кускуса, Π½Π°Π»ΠΈΠ²Π°ΠΌ ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ Π²ΠΈΠ½ΠΎ, послСдвано ΠΎΡ‚ Π³ΠΎΡ€Π΅Ρ‰ Π±ΡƒΠ»ΡŒΠΎΠ½ (ΠΈΠ»ΠΈ Π²ΠΎΠ΄Π°), ΠΈ ΠΈΠ·ΠΊΠ»ΡŽΡ‡Π²Π°ΠΌ. ΠžΡΡ‚Π°Π²ΡΠΌ Π΄Π° сС Π·Π°Π΄ΡƒΡˆΠΈ ΠΏΠΎΠ΄ ΠΊΠ°ΠΏΠ°ΠΊΠ° Π·Π° дСсСтина ΠΌΠΈΠ½ΡƒΡ‚ΠΈ, слСд ΠΊΠΎΠ΅Ρ‚ΠΎ ΠΈΠΌΠ°ΠΌ  Π½Π°ΠΉ-ароматния кускус. ΠžΡΡ‚Π°Π²Π° ΠΌΠΈ само Π΄Π° Π³ΠΎ Ρ€Π°Π·Ρ€ΠΎΡ…ΠΊΠ°ΠΌ с Π²ΠΈΠ»ΠΈΡ†Π° ΠΈ основата Π½Π° ястиСто ΠΌΠΈ Π΅ Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²Π°. 

Π—Π° кускуса: 
1-2 с.Π». Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½ 
1 ΠΌΠ°Π»ΠΊΠ° Π³Π»Π°Π²Π° Π»ΡƒΠΊ, ситно нарязан 
1 Π»ΡŽΡ‚Π° Ρ‡ΡƒΡˆΠΊΠ°, ситно нарязана, ΠΏΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π°Π½ΠΈΠ΅
2-3 скилидки Ρ‡Π΅ΡΡŠΠ½, ситно нарязани
1 Ρ‡Π°ΡˆΠ° (250 ΠΌΠ» ΠΎΠ±Π΅ΠΌ) марокански кускус 
100 ΠΌΠ» Π²ΠΈΠ½ΠΎ 
200 ΠΌΠ» Π³ΠΎΡ€Π΅Ρ‰ Π±ΡƒΠ»ΡŒΠΎΠ½ (ΠΈΠ»ΠΈ Π²ΠΎΠ΄Π°, Π½ΠΎ с Π±ΡƒΠ»ΡŒΠΎΠ½ Ρ‰Π΅ ΠΈΠΌΠ°Ρ‚Π΅ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ вкус)

Π—Π° Π·Π΅Π»Π΅Π½Ρ‡ΡƒΡ†ΠΈΡ‚Π΅ ΠΈ останалитС ΠΊΠΎΠΌΠΏΠΎΠ½Π΅Π½Ρ‚ΠΈ: 
Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½, смлян Ρ‡Π΅Ρ€Π΅Π½ ΠΏΠΈΠΏΠ΅Ρ€ ΠΈ Π΄Ρ€ΡƒΠ³Π° ΠΏΠΎΠ΄ΠΏΡ€Π°Π²ΠΊΠ° ΠΏΠΎ ΠΈΠ·Π±ΠΎΡ€ Π·Π° ΠΌΠ°Ρ€ΠΈΠ½ΠΎΠ²Π°Π½Π΅
1 ΠΏΠ°Ρ‚Π»Π°Π΄ΠΆΠ°Π½, Π½Π°Ρ€ΡΠ·Π°Π½ Π½Π° ΠΊΡ€ΡŠΠ³ΠΎΠ²Π΅ 
1 голяма Π³Π»Π°Π²Π° Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½ Π»ΡƒΠΊ, нарязана Π½Π° полумСсСци, Π½ΠΎ оставСтС част ΠΎΡ‚ Π±Ρ€Π°Π΄ΠΈΡ‡ΠΊΠ°Ρ‚Π° нСизрязана, Π·Π° Π΄Π° ΠΌΠΎΠ³Π°Ρ‚ полумСсСцитС Π΄Π° останат Ρ†Π΅Π»ΠΈ 
1 Π·Π΅Π»Π΅Π½Π° Ρ‡ΡƒΡˆΠΊΠ°, нарязана Π½Π° дълги ΠΈΠ²ΠΈΡ†ΠΈ 
1 Ρ‚Π²ΡŠΡ€Π΄Π°, Π½ΠΎ узряла праскова, нарязана Π½Π° полумСсСци 
1 Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½ Π΄ΠΎΠΌΠ°Ρ‚, нарязан Π½Π° Ρ€Π΅Π·Π΅Π½ΠΈ 
Π½Π°Ρ‚Ρ€ΠΎΡˆΠ΅Π½ΠΎ бяло саламурСно сирСнС 

Π—Π° дрСсинга:
2-3 с.Π». Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½ 
1 с.Π». ΠΌΠ΅Π΄ 
1 с.Π». Π»ΠΈΠΌΠΎΠ½ΠΎΠ² сок 
1 с.Π». Π³ΠΎΡ€Ρ‡ΠΈΡ†Π° 
сол, Ρ‡Π΅Ρ€Π΅Π½ ΠΏΠΈΠΏΠ΅Ρ€ 

Π”ΠΎΠΏΡŠΠ»Π½ΠΈΡ‚Π΅Π»Π½ΠΎ:
Листа ΠΊΠΎΡ€ΠΈΠ°Π½Π΄ΡŠΡ€, Π·Π° сСрвиранС 
микс ΠΎΡ‚ сСмСна, ΠΏΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π°Π½ΠΈΠ΅ 


1. ΠŸΡŠΡ€Π²ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ кускуса: Π² Ρ‚ΠΈΠ³Π°Π½ с Π΄Π΅Π±Π΅Π»ΠΎ дъно Π·Π°Π³Ρ€Π΅ΠΉΡ‚Π΅ Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½Π° ΠΈ сотирайтС Π»ΡƒΠΊΠ°, Ρ‡Π΅ΡΡŠΠ½Π° ΠΈ Π»ΡŽΡ‚Π°Ρ‚Π° Ρ‡ΡƒΡˆΠΊΠ°, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΎΠΌΠ΅ΠΊΠ½Π°Ρ‚. Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ кускуса, Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΏΠΎΠ΅ΠΌΠ΅ ΠΌΠ°Π·Π½ΠΈΠ½Π°Ρ‚Π°. Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π²ΠΈΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΈ оставСтС Π΄Π° сС ΠΈΠ·ΠΏΠ°Ρ€ΠΈ. Π‘Π»Π΅Π΄ Π½Π΅Π³ΠΎ Π½Π°Π»Π΅ΠΉΡ‚Π΅ горСщия Π±ΡƒΠ»ΡŒΠΎΠ½, ΠΈΠ·Ρ‡Π°ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π΄Π° ΠΊΠΈΠΏΠ½Π΅, Π·Π°Ρ‚Π²ΠΎΡ€Π΅Ρ‚Π΅ с ΠΊΠ°ΠΏΠ°ΠΊ ΠΈ Π΄Ρ€ΡŠΠΏΠ½Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚ огъня. ΠžΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Ρ‚Π°ΠΊΠ° Π·Π° дСсСтина ΠΌΠΈΠ½ΡƒΡ‚ΠΈ, ΠΈΠ»ΠΈ Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ останалитС ΠΊΠΎΠΌΠΏΠΎΠ½Π΅Π½Ρ‚ΠΈ. Накрая Ρ€Π°Π·Ρ€ΠΎΡ…ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ с Π²ΠΈΠ»ΠΈΡ†Π°. 

2. ΠŸΠΎΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ нарязанитС Π·Π΅Π»Π΅Π½Ρ‡ΡƒΡ†ΠΈ Π² ΠΊΡƒΠΏΠ° ΠΈ Π³ΠΈ Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ с ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½ (ΠΈΠ»ΠΈ Π½Π°ΠΌΠ°ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ с Ρ‡Π΅Ρ‚ΠΊΠ°, ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ Π΄Π° слагатС Π² Ρ‚ΠΈΠ³Π°Π½Π°). Π—Π°Π³Ρ€Π΅ΠΉΡ‚Π΅ Ρ‡ΡƒΠ³ΡƒΠ½Π΅Π½ ΠΎΡ€Π΅Π±Ρ€Π΅Π½ Ρ‚ΠΈΠ³Π°Π½ ΠΈ ΠΈΠ·ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ всСки Π²ΠΈΠ΄ Π·Π΅Π»Π΅Π½Ρ‡ΡƒΠΊ (Π±Π΅Π· Π΄ΠΎΠΌΠ°Ρ‚Π°) Ρ‚Π°ΠΊΠ°, Ρ‡Π΅ Π΄Π° сС Π½Π°ΡˆΠ°Ρ€ΠΈ ΠΎΡ‚ горСщия Ρ‚ΠΈΠ³Π°Π½, Π½ΠΎ Π±Π΅Π· Π΄Π° ΠΎΠΌΠ΅ΠΊΠ²Π° Ρ‚Π²ΡŠΡ€Π΄Π΅ ΠΌΠ½ΠΎΠ³ΠΎ - Ρ‚ΠΎΠ²Π° Π²Π°ΠΆΠΈ особСно ΠΌΠ½ΠΎΠ³ΠΎ Π·Π° прасковата. ЕдинствСно ΠΏΠ°Ρ‚Π»Π°Π΄ΠΆΠ°Π½ΡŠΡ‚ ΠΈΠΌΠ° Π½ΡƒΠΆΠ΄Π° ΠΎΡ‚ ΠΏΠΎ-дълга Ρ‚Π΅Ρ€ΠΌΠΈΡ‡Π½Π° ΠΎΠ±Ρ€Π°Π±ΠΎΡ‚ΠΊΠ°. Π˜Π·Π²Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π΅Π»Π΅Π½Ρ‡ΡƒΡ†ΠΈΡ‚Π΅ Π² чиния. 

3. ΠŸΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ дрСсинга - смСсСтС всички ΡΡŠΡΡ‚Π°Π²ΠΊΠΈ Π² Π±ΡƒΡ€ΠΊΠ°Π½Ρ‡Π΅ с ΠΊΠ°ΠΏΠ°ΠΊ ΠΈ Ρ€Π°Π·ΠΊΠ»Π°Ρ‚Π΅Ρ‚Π΅ Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ сС смСсят. НарСТСтС Π·Π΅Π»Π΅Π½ΠΈΡ‚Π΅ ΠΏΠΎΠ΄ΠΏΡ€Π°Π²ΠΊΠΈ ΠΈ Π³ΠΈ Π΄ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ към дрСсинга (оставСтС си част ΠΎΡ‚ листата ΠΊΠΎΡ€ΠΈΠ°Π½Π΄ΡŠΡ€ Ρ†Π΅Π»ΠΈ). 

4. Π‘Π³Π»ΠΎΠ±Π΅Ρ‚Π΅ ястиСто: ΠŸΠΎΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ готовия кускус Π½Π° Π΄ΡŠΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ Π½Π° голямо ΠΏΠ»Π°Ρ‚ΠΎ. ΠžΡ‚Π³ΠΎΡ€Π΅ ΠΏΠΎΠ΄Ρ€Π΅Π΄Π΅Ρ‚Π΅ ΠΈΠ·ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½ΠΈΡ‚Π΅ Π·Π΅Π»Π΅Π½Ρ‡ΡƒΡ†ΠΈ ΠΈ праскови, нарязанитС Π΄ΠΎΠΌΠ°Ρ‚ΠΈ, ΠΏΠΎΡ€ΡŠΡΠ΅Ρ‚Π΅ с Π½Π°Ρ‚Ρ€ΠΎΡˆΠ΅Π½ΠΎΡ‚ΠΎ сирСнС ΠΈ Π·Π°Π»Π΅ΠΉΡ‚Π΅ с дрСсинга. ΠœΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π΄ΠΎΠ±Π°Π²ΠΈΡ‚Π΅ сСмСна ΠΏΠΎ ΠΈΠ·Π±ΠΎΡ€, Π°ΠΊΠΎ ΠΆΠ΅Π»Π°Π΅Ρ‚Π΅. 




ΠšΠΎΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π°Ρ€ΠΈ

ΠŸΠΎΠΏΡƒΠ»ΡΡ€Π½ΠΈ ΠΏΡƒΠ±Π»ΠΈΠΊΠ°Ρ†ΠΈΠΈ