Blood orange glaze olive oil cookies πŸŠΠ—Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½Π΅Π½ΠΈ бисквитки с Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π° с Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»


ΠŸΠΎΠΏΠ°Π΄Π½Π°Ρ… Π½Π° Ρ‚Π°Π·ΠΈ Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π° случайно, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Ρ‚ΡŠΡ€ΡΠ΅Ρ… Ρ€Π°Π·Π½ΠΈ лСсни ΠΈΠ΄Π΅ΠΈ Π·Π° Π΅Ρ„Π΅ΠΊΡ‚Π½ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ»ΠΎΠΆΠ΅Π½ΠΈΠ΅ Π½Π° ΠΊΡŠΡ€Π²Π°Π²ΠΈΡ‚Π΅ сицилиански ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΈ. Π‘Π΅ΡˆΠ΅ ΠΏΡƒΠ±Π»ΠΈΠΊΡƒΠ²Π°Π½Π° Π² ΠΈΠ·Ρ‚ΠΎΡ‡Π½ΠΈΠΊ, Π½Π΅ΠΏΠΎΠ·Π½Π°Ρ‚ Π·Π° ΠΌΠ΅Π½, Π½ΠΎ ΠΌΠΈ сС видя интСрСсна ΠΈ сС Π·Π°Ρ‡Π΅Ρ‚ΠΎΡ….

Π‘Π°ΠΌΠΎ с Ρ‚Ρ€ΠΈ основни ΠΏΡ€ΠΎΠ΄ΡƒΠΊΡ‚Π° ΠΈ ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚ΠΈ, стори ΠΌΠΈ сС Π±Π΅Π·ΠΊΡ€Π°ΠΉΠ½ΠΎ подходяща Π·Π° Ρ‚ΡŠΡ€ΡΠ΅Π½ΠΈΡΡ‚Π° Π½Π° днСшния Π΄Π΅Π½. ΠŸΡ€Π°Π²ΠΈ сС лСсно, ΠΈ Π½Π° всичко ΠΎΡ‚Π³ΠΎΡ€Π΅ Π΅ Π°Π±ΡΠΎΠ»ΡŽΡ‚Π½ΠΎ Π²Π΅Π³Π°Π½, Π±Π΅Π· ΠΏΡ€ΠΈΠ½ΡƒΠ΄Π°. Π’Π΅Π΄Π½Π°Π³Π° Ρ€Π΅ΡˆΠΈΡ… Π΄Π° ѝ Π΄Π°ΠΌ шанс ΠΈ Π΄Π° провСря ΠΊΠ°ΠΊ Ρ‰Π΅ сС ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡ΠΈ. 

ΠŸΡ€ΠΈΠ·Π½Π°Π²Π°ΠΌ, Π² ΠΊΡƒΠΏΠ°Ρ‚Π° Π½Π° миксСра ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡ΠΈΡ… пСсъклива смСс, която Π½Π΅ давашС Π½ΠΈΠΊΠ°ΠΊΠ²ΠΈ Π½Π°Π΄Π΅ΠΆΠ΄ΠΈ Π·Π° ΡƒΡΠΏΠ΅ΡˆΠ΅Π½ ΠΊΡ€Π°ΠΉ. А ΠΈ тСхнологията Π½Π° ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π°Π½Π΅, която ΠΏΡŠΡ€Π²ΠΎΠ½Π°Ρ‡Π°Π»Π½ΠΎ ΠΌΠ΅ ΠΏΡ€ΠΈΠ²Π»Π΅Ρ‡Π΅, ΡΡŠΡ‰ΠΎ ΠΌΠΈ изглСТдашС ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Π½Π° прСдизвСстСн ΠΏΡ€ΠΎΠ²Π°Π». Но вСднъТ Π·Π°ΠΏΠΎΡ‡Π½Π°Ρ‚ΠΎ, Ρ‚Ρ€ΡΠ±Π²Π°ΡˆΠ΅ Π΄Π° бъдС Π΄ΠΎΠ²ΡŠΡ€ΡˆΠ΅Π½ΠΎ, Π΄Π°Π΄ΠΎΡ… Π½Π°ΠΉ-Π΄ΠΎΠ±Ρ€ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΎΡ‚ сСбС си ΠΈ ΠΏΡŠΡ…Π½Π°Ρ… Ρ‚Π°Π²Π°Ρ‚Π° Π² ΠΏΠ΅Ρ‡ΠΊΠ°Ρ‚Π°. 


ΠŸΡ€Π΅Π΄ΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ си ΠΈΠ·ΡƒΠΌΠ»Π΅Π½ΠΈΠ΅Ρ‚ΠΎ ΠΌΠΈ, Ρ‡Π΅ сС ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡ΠΈ, ΠΈ Ρ‚ΠΎ сС ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡ΠΈ страхотно! ΠœΠ΅ΠΆΠ΄ΡƒΠ²Ρ€Π΅ΠΌΠ΅Π½Π½ΠΎ ΠΏΠΎΡ‚ΡŠΡ€ΡΠΈΡ… Π΄Ρ€ΡƒΠ³ΠΈ ΠΏΠΎΠ΄ΠΎΠ±Π½ΠΈ Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚ΠΈ ΠΈ установих, Ρ‡Π΅ си Π΅ съвсСм истинска, ΠΏΡ€ΠΈ ΠΏΠΎΠ»ΠΎΠΆΠ΅Π½ΠΈΠ΅ Ρ‡Π΅ сС срСща ΠΈ Π² достовСрни мСста. Π”ΠΎΠ±Π°Π²ΠΈΡ… 1-2 подобрСния ΠΎΡ‚ сСбС си ΠΈ Π΅Ρ‚ΠΎ Ρ‚ΡƒΠΊ Π²ΠΈ Π΄Π°Π²Π°ΠΌ Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π°Ρ‚Π°. 

Π˜Π΄Π΅ΡΡ‚Π° Π½Π° Ρ‚Π΅Π·ΠΈ бисквитки Π΅, Ρ‡Π΅ просто смСсватС Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ, Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π° ΠΈ Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½Π°, добавятС Π°Ρ€ΠΎΠΌΠ°Ρ‚ΠΈ ΠΈ ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡Π΅Π½ΠΎΡ‚ΠΎ ΠΏΡΡΡŠΡ‡Π½ΠΎΠΎΠ±Ρ€Π°Π·Π½ΠΎ тСсто сС изсипва Π² Ρ‚Π°Π²Π°, Ρ€Π°Π·Ρ‚ΠΎΡ‡Π²Π° сС ΠΌΠ΅ΠΆΠ΄Ρƒ Π΄Π²Π° листа хартия Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅ (ΠΈΠ»ΠΈ ΠΏΠΎ-скоро сС разстила ΠΈ притиска към Π΄ΡŠΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ) ΠΈ сС ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π° цяло. БисквититС сС нарязват слСд ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π°Π½Π΅, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ тСстото Π΅ ΠΎΡ‰Π΅ Π³ΠΎΡ€Π΅Ρ‰ΠΎ ΠΈ ΠΊΡ€Π΅Ρ…ΠΊΠΎ. Установих, Ρ‡Π΅ Π°ΠΊΠΎ Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠΈΡ‚Π΅ сС Π½Π°Ρ€Π΅ΠΆΠ°Ρ‚ ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π°Π½Π΅, Π²ΡŠΠΏΡ€Π΅ΠΊΠΈ Ρ‡Π΅ Ρ€Π°Π·Ρ€Π΅Π·ΠΈΡ‚Π΅ ΠΏΠΎΡ‡Ρ‚ΠΈ сС Π·Π°Π»ΠΈΡ‡Π°Π²Π°Ρ‚ ΠΏΡ€ΠΈ ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅, слСд Ρ‚ΠΎΠ²Π° ΠΏΡ€ΠΈ повтарянСто ΠΈΠΌ с Π½ΠΎΠΆ сС ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡Π°Π²Π°Ρ‚ бисквити с ΠΏΠΎ-чисти Ρ€ΡŠΠ±Ρ‡Π΅Ρ‚Π°. 

Ако Π½Π΅ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π½Π°ΠΌΠ΅Ρ€ΠΈΡ‚Π΅ Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½ΠΈ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΈ, Π½Π°ΠΏΡ€Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π³ΠΈ с ΠΎΠ±ΠΈΠΊΠ½ΠΎΠ²Π΅Π½ΠΈ. ΠœΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄ΠΎΡ€ΠΈ Π΄Π° Π³ΠΈ Π½Π°ΠΏΡ€Π°Π²ΠΈΡ‚Π΅ Π½Π΅ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²ΠΈ - ΠΏΡ€ΠΈΠΌΠ΅Ρ€Π½ΠΎ Π΄Π° ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°Ρ‚Π΅ мляко Π² Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π°. Имам подозрСния, Ρ‡Π΅ Ρ‰Π΅ сС ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡Π°Ρ‚ Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ ΠΈ Π±Π΅Π·Π³Π»ΡƒΡ‚Π΅Π½ΠΎΠ²ΠΈ, Π°ΠΊΠΎ част ΠΎΡ‚ Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ сС Π·Π°ΠΌΠ΅Π½ΠΈ с Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΎΠ²ΠΎ ΠΈ останалото сС замСсти с Π±Π΅Π·Π³Π»ΡƒΡ‚Π΅Π½ΠΎΠ²Π° смСс. Ако някой ΠΎΡ‚ вас ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π²Π°, сподСлСтС!


Π—Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½Π΅Π½ΠΈ бисквитки с Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π° с Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»

ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡Π°Π²Π°Ρ‚ сС ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 30 

Π—Π° бисквиткитС
240 Π³ (1,5 Ρ‡.Ρ‡.) Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ 
100 Π³ (0,5 Ρ‡.Ρ‡.) ΠΏΡƒΠ΄Ρ€Π° Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ 
Π½Π°ΡΡ‚ΡŠΡ€Π³Π°Π½Π°Ρ‚Π° ΠΊΠΎΡ€Π° ΠΎΡ‚ 1 Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»
Ρ‰ΠΈΠΏΠΊΠ° Ρ„ΠΈΠ½Π° сол
100 Π³ (0.5 Ρ‡.Ρ‡.) Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½ 
1 Ρ‡.Π». Π²Π°Π½ΠΈΠ»ΠΎΠ² Скстракт 
1-2 с.Π». сок ΠΎΡ‚ Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»

Π—Π° Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π° 
80-100 Π³ ΠΏΡƒΠ΄Ρ€Π° Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ 
сок ΠΎΡ‚ ΠΏΠΎΠ»ΠΎΠ²ΠΈΠ½ Ρ‡Π΅Ρ€Π²Π΅Π½ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π», ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 3-4 с.Π». ΠΈΠ»ΠΈ ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ (прибавяйтС Π³ΠΎ постСпСнно)


 Π’ ΠΊΡƒΠΏΠ°Ρ‚Π° Π½Π° стационарСн миксСр ΠΈΠ»ΠΈ Π² ΠΎΠ±ΠΈΠΊΠ½ΠΎΠ²Π΅Π½Π° ΠΊΡƒΠΏΠ° смСсСтС Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ, Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π°, Π½Π°ΡΡ‚ΡŠΡ€Π³Π°Π½Π°Ρ‚Π° ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π»ΠΎΠ²Π° ΠΊΠΎΡ€Π° ΠΈ солта. Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π΅Ρ…Ρ‚ΠΈΠ½Π° ΠΈ ваниловия Скстракт ΠΈ Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅, смСста Ρ‰Π΅ Π·Π°ΠΏΡ€ΠΈΠ»ΠΈΡ‡Π° Π½Π° ситСн пясък. Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ постСпСнно сока ΠΎΡ‚ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π», тСстото трябва Π»Π΅ΠΊΠΎ Π΄Π° ΠΎΠ²Π»Π°ΠΆΠ½Π΅Π΅. 

 Π—астСлСтС с хартия Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅ Ρ‚Π°Π²ΠΈΡ‡ΠΊΠ° с Ρ€Π°Π·ΠΌΠ΅Ρ€ΠΈ ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 24 Ρ… 32 см ΠΈΠ»ΠΈ ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ ΠΏΠΎ-голяма, Π½ΠΎ Π½Π΅ ΠΏΠΎ-ΠΌΠ°Π»ΠΊΠ°. Π˜Π·ΡΠΈΠΏΠ΅Ρ‚Π΅ тСстото, ΠΏΠΎΠΊΡ€ΠΈΠΉΡ‚Π΅ с Π²Ρ‚ΠΎΡ€ΠΈ лист хартия Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅ ΠΈ Π³ΠΎ разстСлСтС Π½Π° Ρ€Π°Π²Π΅Π½ слой, ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Π³ΠΎ притискатС Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ с Ρ‚ΠΎΡ‡ΠΈΠ»ΠΊΠ° ΠΈΠ»ΠΈ с ΠΏΠΎΠΌΠΎΡ‰Ρ‚Π° Π½Π° Π΄Ρ€ΡƒΠ³ подходящ инструмСнт. Π’Π°ΠΆΠ½ΠΎ Π΅ Π΄Π° станС с Π³ΠΎΡ€Π΅-Π΄ΠΎΠ»Ρƒ Π΅Π΄Π½Π°ΠΊΠ²Π° Π΄Π΅Π±Π΅Π»ΠΈΠ½Π° ΠΈ Π³Π»Π΅Π΄Π°ΠΉΡ‚Π΅ Π΄Π° Π½Π΅ сС ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡Π°Π²Π°Ρ‚ Π³ΠΎΠ»Π΅ΠΌΠΈ ΠΏΡƒΠΊΠ½Π°Ρ‚ΠΈΠ½ΠΈ.

❖ Π—Π°Π³Ρ€Π΅ΠΉΡ‚Π΅ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π° Π½Π° 180℃ (160℃). ΠžΡ‚ΡΡ‚Ρ€Π°Π½Π΅Ρ‚Π΅ горния лист хартия ΠΈ Π½Π°ΠΏΡ€Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ с Π½ΠΎΠΆ Ρ€Π°Π·Ρ€Π΅Π·ΠΈ Π² тСстото, ΠΊΠΎΠ»ΠΊΠΎΡ‚ΠΎ Π³ΠΎΠ»Π΅ΠΌΠΈ искатС Π΄Π° станат бисквиткитС. (Π’ ΠΎΡ€ΠΈΠ³ΠΈΠ½Π°Π»Π½Π°Ρ‚Π° Ρ€Π΅Ρ†Π΅ΠΏΡ‚Π° рязанСто Π΅ слСд ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π°Π½Π΅, Π½ΠΎ установих, Ρ‡Π΅ ΠΏΠΎ Ρ‚ΠΎΠ·ΠΈ Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ нарязванСто слСд ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π°Π½Π΅ става ΠΏΠΎ-чисто, ΠΌΠ°ΠΊΠ°Ρ€ Ρ‡Π΅ ΠΏΡ€ΠΈ ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π°Π½Π΅ Ρ€Π°Π·Ρ€Π΅Π·ΠΈΡ‚Π΅ остават само ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΌΠ°Ρ€ΠΊΠΈΡ€ΠΎΠ²ΠΊΠ°). 

 Π˜Π·ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π° ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 15 ΠΌΠΈΠ½, ΠΈΠ»ΠΈ Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ тСстото Π·Π°ΠΏΠΎΡ‡Π½Π΅ Π΄Π° сС зачСрвява ΠΏΠΎ Ρ€ΡŠΠ±Ρ‡Π΅Ρ‚Π°Ρ‚Π°. Π˜Π·Π²Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π° ΠΈ ΠΎΡ‰Π΅ Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ са Π³ΠΎΡ€Π΅Ρ‰ΠΈ ΠΏΠΎΠ²Ρ‚ΠΎΡ€Π΅Ρ‚Π΅ с Π½ΠΎΠΆΠ° мСстата Π½Π° Ρ€Π°Π·Ρ€Π΅Π·ΠΈΡ‚Π΅ - Ρ‚Π°ΠΊΠ° бисквититС сС Ρ‚Ρ€ΠΎΡˆΠ°Ρ‚ ΠΌΠ½ΠΎΠ³ΠΎ ΠΏΠΎ-ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ. Π˜Π·Ρ‡Π°ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π΄Π° изстинат, ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ Π΄Π° Π³ΠΈ мСститС ΠΎΡ‚ Ρ‚Π°Π²Π°Ρ‚Π°. 

 ΠŸΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π°, ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ смСситС ΠΏΡƒΠ΄Ρ€Π°Ρ‚Π° Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ със сок ΠΎΡ‚ ΠΏΠΎΡ€Ρ‚ΠΎΠΊΠ°Π». ΠŸΡ€ΠΈΠ±Π°Π²ΡΠΉΡ‚Π΅ сока постСпСнно, Π·Π° Π΄Π° ΠΊΠΎΠ½Ρ‚Ρ€ΠΎΠ»ΠΈΡ€Π°Ρ‚Π΅ Π³ΡŠΡΡ‚ΠΎΡ‚Π°Ρ‚Π° Π½Π° Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π° - тя трябва Π΄Π° Π΅ Ρ‚Π΅Ρ‡Π½Π°, Π½ΠΎ Π½Π΅ ΠΈ водниста. Π”Π΅ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ€Π°ΠΉΡ‚Π΅ бисквититС с Π³Π»Π°Π·ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π° ΠΈ оставСтС Π΄Π° ΠΈΠ·ΡΡŠΡ…Π½Π°Ρ‚ Π²ΡŠΡ€Ρ…Ρƒ Ρ€Π΅ΡˆΠ΅Ρ‚ΠΊΠ°. 

 Π‘Π»Π΅Π΄ ΠΈΠ·ΡΡŠΡ…Π²Π°Π½Π΅ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΈΠ±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ Π² кутия с ΠΊΠ°ΠΏΠ°ΠΊ ΠΈ Π΄Π° Π·Π°ΠΏΠ°Π·ΠΈΡ‚Π΅ Π·Π° Π΄ΠΎ 4-5 Π΄Π½ΠΈ. 




ΠšΠΎΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π°Ρ€ΠΈ

ΠŸΠΎΠΏΡƒΠ»ΡΡ€Π½ΠΈ ΠΏΡƒΠ±Π»ΠΈΠΊΠ°Ρ†ΠΈΠΈ