Bienenstich cake 🐝 Π’ΠΎΡ€Ρ‚Π° Π‘ΠΈΠ½Π΅Π½Ρ‰ΠΈΡ…


Вярвам, Ρ‡Π΅ всСки ΠΎΡ‚ вас, ΠΊΠΎΠΈΡ‚ΠΎ Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅Ρ‚Π΅ Ρ‚ΡƒΠΊ, Π΅ Π·Π°Π³Ρ€ΠΈΠΆΠ΅Π½ Π·Π° Π΄ΠΎΠ±Ρ€ΡƒΠ²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ Π½Π΅ само Π½Π° Π±Π»ΠΈΠ·ΠΊΠΈΡ‚Π΅ си, Π° ΠΈ Π·Π° Ρ‚ΠΎΠ²Π° Π½Π° ΠΏΠ»Π°Π½Π΅Ρ‚Π°Ρ‚Π°. И ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ всСки Π·Π°Π³Ρ€ΠΈΠΆΠ΅Π½ Ρ‡ΠΎΠ²Π΅ΠΊ, сС ΠΏΠΈΡ‚Π° ΠΊΠ°ΠΊΠ²ΠΎ Π±ΠΈ могъл Π΄Π° Π½Π°ΠΏΡ€Π°Π²ΠΈ, Π·Π° Π΄Π° ΠΏΠΎΠΌΠΎΠ³Π½Π΅ Π·Π° Π·Π°ΠΏΠ°Π·Π²Π°Π½Π΅ Π½Π° Π·Π΄Ρ€Π°Π²Π΅Ρ‚ΠΎ ѝ. НарСд с ΠΊΠ»ΠΈΠΌΠ°Ρ‚ΠΈΡ‡Π½ΠΈΡ‚Π΅ ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌΠΈ, огромния ΠΏΡ€ΠΎΠ±Π»Π΅ΠΌ със Π·Π°ΠΌΡŠΡ€ΡΡΠ²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ, Ρ‚Ρ€ΡƒΠΏΠ°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ Π½Π° гигантски количСства Π±ΠΎΠΊΠ»ΡƒΠΊ ΠΈΠ· свСтовния ΠΎΠΊΠ΅Π°Π½, наскоро ΠΎΡ‚ΠΊΡ€ΠΈΡ‚ΠΈΡ‚Π΅ микрочастици пластмаса Π΄ΠΎΡ€ΠΈ Π½Π° полюса, Π½Π΅Π΄ΠΎΡΡ‚ΠΈΠ³ΡŠΡ‚ Π½Π° ΠΏΠΈΡ‚Π΅ΠΉΠ½Π° Π²ΠΎΠ΄Π°, Π΅Π΄Π½Π° ΠΎΡ‚ основнитС Π³Ρ€ΠΈΠΆΠΈ Π½Π° човСчСството Π±ΠΈ трябвало Π΄Π° бъдС ΠΎΠΏΠ°Π·Π²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ Π½Π° Π²ΠΈΠ΄ΠΎΠ²ΠΎΡ‚ΠΎ Ρ€Π°Π·Π½ΠΎΠΎΠ±Ρ€Π°Π·ΠΈΠ΅ Π½Π° Ρ„Π»ΠΎΡ€Π°Ρ‚Π° ΠΈ Ρ„Π°ΡƒΠ½Π°Ρ‚Π°, ΠΈ Π½Π°ΠΉ-Π²Π΅Ρ‡Π΅ Π½Π° насСкомитС, ΠΊΠΎΠΈΡ‚ΠΎ ΠΎΠΏΡ€Π°ΡˆΠ²Π°Ρ‚ растСнията. 

ΠŸΡ‡Π΅Π»ΠΈΡ‚Π΅, Π½Π΅ само мСдоноснитС, Π½ΠΎ ΠΈ всички Π΄Ρ€ΡƒΠ³ΠΈ Π²ΠΈΠ΄ΠΎΠ²Π΅, Π½Π°Ρ€Π΅Π΄ с някои ΠΌΡƒΡˆΠΈΡ†ΠΈ, Π±Ρ€ΡŠΠΌΠ±Π°Ρ€ΠΈ ΠΈ Π΄Ρ€ΡƒΠ³ΠΈ насСкоми, Π½Π°Ρ€Π΅Ρ‡Π΅Π½ΠΈ "ΠΏΠΎΠ»ΠΈΠ½Π°Ρ‚ΠΎΡ€ΠΈ", са Π·Π°ΡΡ‚Ρ€Π°ΡˆΠ΅Π½ΠΈ ΠΎΡ‚ ΠΈΠ·Ρ‡Π΅Π·Π²Π°Π½Π΅ ΠΏΠΎΡ€Π°Π΄ΠΈ индустриалното Π·Π΅ΠΌΠ΅Π΄Π΅Π»ΠΈΠ΅ ΠΈ ΠΏΡ€Π΅ΠΊΠΎΠΌΠ΅Ρ€Π½Π°Ρ‚Π° ΠΈ Π±Π΅Π·ΠΊΠΎΠ½Ρ‚Ρ€ΠΎΠ»Π½Π° ΡƒΠΏΠΎΡ‚Ρ€Π΅Π±Π° Π½Π° пСстициди. Π‘ ΠΈΠ·Ρ‡Π΅Π·Π²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ Π½Π° ΠΏΠΎΠ»ΠΈΠ½Π°Ρ‚ΠΎΡ€ΠΈΡ‚Π΅ ΠΏΠΎΠ΄ Π·Π°ΠΏΠ»Π°Ρ…Π° ΠΏΠΎΠΏΠ°Π΄Π° ΠΎΠ³Ρ€ΠΎΠΌΠ½Π° част ΠΎΡ‚ ΠΏΠ»ΠΎΠ΄ΠΎΡ€ΠΎΠ΄ΠΈΠ΅Ρ‚ΠΎ Π½Π° сСлскостопанскитС ΠΊΡƒΠ»Ρ‚ΡƒΡ€ΠΈ, Ρ‚ΡŠΠΉ ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Ρ‚Π΅ играят основна роля Π·Π° ΠΎΠΏΡ€Π°ΡˆΠ²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ ΠΈ ΠΏΠ»ΠΎΠ΄ΠΎΠ΄Π°Π²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ Π½Π° ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ ΠΎΡ‚ 80% ΠΎΡ‚ тях. 

Π•Π΄ΠΈΠ½ ΠΎΡ‚ лСснитС Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ΠΈ Π΄Π° сС ΠΏΠΎΠΌΠΎΠ³Π½Π΅ Π·Π° оцСляванСто Π½Π° ΠΏΡ‡Π΅Π»ΠΈΡ‚Π΅, Π΅ ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ сС Ρ€Π°Π·Π²ΠΈΠ²Π° ΠΈ Π½Π°ΡΡŠΡ€Ρ‡Π°Π²Π° пчСларството. ΠšΠΎΠ»ΠΊΠΎΡ‚ΠΎ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ ΠΏΡ‡Π΅Π»ΠΈ, Ρ‚ΠΎΠ»ΠΊΠΎΠ²Π° ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ Ρ…Ρ€Π°Π½Π° ΠΈ Π·Π° Ρ…ΠΎΡ€Π°Ρ‚Π°. Π’ ΠΌΠ½ΠΎΠ³ΠΎ страни ΠΎΠΏΠ°Π·Π²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ Π½Π° ΠΏΡ‡Π΅Π»ΠΈΡ‚Π΅ Π΅ ΠΈΠ·Π΄ΠΈΠ³Π½Π°Ρ‚ΠΎ Π΄ΠΎ Π½Π°Ρ†ΠΈΠΎΠ½Π°Π»Π½Π° ΠΏΠΎΠ»ΠΈΡ‚ΠΈΠΊΠ°, ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Π΄ΠΎΡ€ΠΈ сС Π½Π°ΡΡŠΡ€Ρ‡Π°Π²Π° градското пчСларство. Π”Π°, Π½Π΅ всСки ΠΈΠΌΠ° Π³Ρ€Π°Π΄ΠΈΠ½Π°, ΠΈΠ»ΠΈ Π±ΠΈ искал Π΄Π° ΠΈΠΌΠ° ΠΊΠΎΡˆΠ΅Ρ€ Π½Π° Π±Π°Π»ΠΊΠΎΠ½Π°, Π½ΠΎ ΠΈΠΌΠ° ΠΈ ΠΏΠΎ-лСсСн Π½Π°Ρ‡ΠΈΠ½ Π΄Π° ΠΏΠΎΠΌΠΎΠ³Π½Π΅ΠΌ Π»ΠΈΡ‡Π½ΠΎ. НапримСр ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° сС ΡΠ²ΡŠΡ€ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ с Ρ…ΠΎΡ€Π°Ρ‚Π° ΠΎΡ‚ Π˜ΡΡ‚ΠΈΠ½ΡΠΊΠΈ ΠΌΠ΅Π΄ ΠΈ Π΄Π° осиновитС Π΅Π΄ΠΈΠ½ ΠΎΡ‚ Ρ‚Π΅Ρ…Π½ΠΈΡ‚Π΅ ΠΊΠΎΡˆΠ΅Ρ€ΠΈ, Π° Π² замяна  Ρ‰Π΅ ΠΏΠΎΠ»ΡƒΡ‡Π°Π²Π°Ρ‚Π΅ чудСсСн, истински ΠΌΠ΅Π΄ ΠΎΡ‚ тях. 

Π’ΠΎΡ‡Π½ΠΎ Ρ‚ΠΎΠ²Π° са Π½Π°ΠΏΡ€Π°Π²ΠΈΠ»ΠΈ ΠΎΡ‚ Dr. Oetker Π‘ΡŠΠ»Π³Π°Ρ€ΠΈΡ - ΠΏΠΎ ΠΏΠΎΠ²ΠΎΠ΄ 20 ΠΌΠ°ΠΉ, дСнят Π½Π° ΠΏΡ‡Π΅Π»ΠΈΡ‚Π΅, Ρ‚Π΅ са ΠΎΡΠΈΠ½ΠΎΠ²ΠΈΠ»ΠΈ Ρ‡Π΅Ρ‚ΠΈΡ€ΠΈ ΠΊΠΎΡˆΠ΅Ρ€Π° ΠΎΡ‚ Π˜ΡΡ‚ΠΈΠ½ΡΠΊΠΈ ΠΌΠ΅Π΄. Π’Π°ΠΊΠ° с тяхната ΠΏΠΎΠΌΠΎΡ‰ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ ΠΎΡ‚ 240 000 ΠΏΡ‡Π΅Π»ΠΈ Ρ‰Π΅ спомогнат Π·Π° ΠΎΠΏΡ€Π°ΡˆΠ²Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ Π½Π° Π½Π°Π΄ 300 ΠΌΠΈΠ»ΠΈΠΎΠ½Π° растСния! Π—Π° ΠΏΡ€ΠΎΠΌΠΎΡ‚ΠΈΡ€Π°Π½Π΅ Π½Π° ΠΊΠ°ΡƒΠ·Π°Ρ‚Π° си, Ρ‚Π΅ ΠΌΠ΅ ΠΏΠΎΠΊΠ°Π½ΠΈΡ…Π° Ρ€Π΅Π΄ΠΎΠΌ с Π΄Ρ€ΡƒΠ³ΠΈ ΠΊΡƒΠ»ΠΈΠ½Π°Ρ€Π½ΠΈ Снтусиасти Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΠΌ Ρ€Π°Π·Π»ΠΈΡ‡Π½ΠΈ дСсСрти, Π² ΠΊΠΎΠΈΡ‚ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΡΡŠΡΡ‚Π²Π° ΠΌΠ΅Π΄. 

Π˜Π·Π±Ρ€Π°Ρ… Π΄Π° приготвя Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π° Π‘ΠΈΠ½Π΅Π½Ρ‰ΠΈΡ…, Π² ΡΡŠΡΡ‚Π°Π²Π° Π½Π° която ΠΌΠ΅Π΄ΡŠΡ‚ ΠΏΡ€ΠΈΡΡŠΡΡ‚Π²Π° Ρ‚Ρ€Π°Π΄ΠΈΡ†ΠΈΠΎΠ½Π½ΠΎ ΠΈ освСн Ρ‚ΠΎΠ½Π° ΠΈΠΌΠ° красива история, ΡΠ²ΡŠΡ€Π·Π°Π½Π° с ΠΏΡ‡Π΅Π»ΠΈΡ‚Π΅.  

Π’ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° Π‘ΠΈΠ½Π΅Π½Ρ‰ΠΈΡ… - Bienenstich (Bee sting) - ΠΈΠ»ΠΈ Π΄Π° я Π½Π°Ρ€Π΅Ρ‡Π΅ΠΌ ΠŸΡ‡Π΅Π»Π½ΠΎ ΡƒΠΆΠΈΠ»Π²Π°Π½Π΅, Π΅ ΠΌΠΎΠΆΠ΅ Π±ΠΈ Π΅Π΄ΠΈΠ½ ΠΎΡ‚ Π½Π°ΠΉ-харСсванитС класичСски нСмски дСсСрти. ΠŸΡ€ΠΎΠΈΠ·Ρ…ΠΎΠ΄ΡŠΡ‚ Π½Π° Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° Π΅ обвСян Π² Π»Π΅Π³Π΅Π½Π΄ΠΈ, ΠΊΠΎΠΈΡ‚ΠΎ  Ρ€Π°Π·ΠΊΠ°Π·Π²Π°Ρ‚, Ρ‡Π΅ ΠΏΡ€Π΅Π· XV Π²Π΅ΠΊ гСрмански ΠΏΠ΅ΠΊΠ°Ρ€ΠΈ спасили Π³Ρ€Π°Π΄Π° си ΠΎΡ‚ ΠΏΡ€Π΅Π²Π·Π΅ΠΌΠ°Π½Π΅, ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ Ρ…Π²ΡŠΡ€Π»ΠΈΠ»ΠΈ ΠΏΡ‡Π΅Π»Π½ΠΈ ΠΊΠΎΡˆΠ΅Ρ€ΠΈ срСщу Π½Π°ΠΏΠ°Π΄Π°Ρ‚Π΅Π»ΠΈΡ‚Π΅. Π‘Π»Π΅Π΄ Ρ‚ΠΎΠ²Π°, Π·Π° Π΄Π° ΠΎΡ‚ΠΏΡ€Π°Π·Π½ΡƒΠ²Π°Ρ‚ ΠΏΠΎΠ±Π΅Π΄Π°Ρ‚Π° Ρ‚Π΅ ΠΈΠ·ΠΏΠ΅ΠΊΠ»ΠΈ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°, ΠΏΠΎΠ΄ΠΎΠ±Π½Π° Π½Π° Ρ‚Π°Π·ΠΈ ΠΈ я Π½Π°Ρ€Π΅ΠΊΠ»ΠΈ ΠŸΡ‡Π΅Π»Π½ΠΎ ΡƒΠΆΠΈΠ»Π²Π°Π½Π΅. 

Π’ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° сС ΡΡŠΡΡ‚ΠΎΠΈ ΠΎΡ‚ Π΄Π²Π° Π±Π»Π°Ρ‚Π°, слСпСни с Π±ΠΎΠ³Π°Ρ‚ ΠΊΡ€Π΅ΠΌ. Π Π°Π·Π»ΠΈΡ‡Π°Π²Π° сС ΠΎΡ‚ останалитС Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚ΠΈ ΠΏΠΎ тСстото, Π² ΠΊΠΎΠ΅Ρ‚ΠΎ Π·Π° Π½Π°Π±ΡƒΡ…Π²Π°Ρ‚Π΅Π» сС ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π° мая, ΠΈ ΠΊΠΎΠ΅Ρ‚ΠΎ наподобява Π±Ρ€ΠΈΠΎΡˆ ΠΈΠ»ΠΈ Π΄ΠΎΡ€ΠΈ ΠΊΠΎΠ·ΡƒΠ½Π°ΠΊ. ΠŸΠΎΠ²ΡŠΡ€Ρ…Π½ΠΎΡΡ‚Ρ‚Π° Π½Π° тСстото Π΅ Π΄Π΅ΠΊΠΎΡ€ΠΈΡ€Π°Π½Π° с нарязани Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ, ΠΏΠΎΡ‚ΠΎΠΏΠ΅Π½ΠΈ Π² лъскав сос ΠΎΡ‚ масло ΠΈ ΠΌΠ΅Π΄, ΠΊΠΎΠΉΡ‚ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈ ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π°Π½Π΅Ρ‚ΠΎ сС ΠΊΠ°Ρ€Π°ΠΌΠ΅Π»ΠΈΠ·ΠΈΡ€Π° ΠΈ сС ΠΏΡ€Π΅Π²Ρ€ΡŠΡ‰Π° Π² Π½Π°ΠΉ-изкуситСлната част ΠΎΡ‚ Ρ‚ΠΎΠ·ΠΈ сладкиш. 

Какви ΡΡŠΡΡ‚Π°Π²ΠΊΠΈ Π²ΠΈ трябват Π·Π° Ρ‚Π°Π·ΠΈ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°?

Π—Π° Π±Π»Π°Ρ‚Π° Π²ΠΈ трябва Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ, масло, мляко, яйца, мая ΠΈ ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ ΠΈ ΠΌΠ΅Π΄. 

Π—Π° карамСлСния Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΎΠ² Ρ‚ΠΎΠΏΠΈΠ½Π³ са Π½ΡƒΠΆΠ½ΠΈ масло, Π·Π°Ρ…Π°Ρ€, ΠΌΠ΅Π΄, смСтана ΠΈ нарязани Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ.

Π—Π° ΠΊΡ€Π΅ΠΌΠ° са Π½Π΅ΠΎΠ±Ρ…ΠΎΠ΄ΠΈΠΌΠΈ ΠΆΡŠΠ»Ρ‚ΡŠΡ†ΠΈ, мляко, Π·Π°Ρ…Π°Ρ€, Π½ΠΈΡˆΠ΅ΡΡ‚Π΅ ΠΈΠ»ΠΈ ΠΏΡƒΠ΄ΠΈΠ½Π³, ванилия, ΠΆΠ΅Π»Π°Ρ‚ΠΈΠ½ ΠΈ смСтана.

Π—Π°ΠΏΠΎΡ‡Π½Π΅Ρ‚Π΅, ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ сС ΡƒΠ²Π΅Ρ€ΠΈΡ‚Π΅, Ρ‡Π΅ Ρ€Π°Π·ΠΏΠΎΠ»Π°Π³Π°Ρ‚Π΅ с всички Π½Π΅ΠΎΠ±Ρ…ΠΎΠ΄ΠΈΠΌΠΈ ΡΡŠΡΡ‚Π°Π²ΠΊΠΈ ΠΈ инструмСнти. Π©Π΅ Π²ΠΈ трябва миксСр Π·Π° ΠΊΡ€Π΅ΠΌΠ°, Π° Π·Π° тСстото - Π°ΠΊΠΎ Ρ€Π°Π·ΠΏΠΎΠ»Π°Π³Π°Ρ‚Π΅ с кухнСнски Ρ€ΠΎΠ±ΠΎΡ‚ - ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°ΠΉΡ‚Π΅ Π³ΠΎ. 

Как Π΄Π° Π½Π°ΠΏΡ€Π°Π²ΠΈΡ‚Π΅ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π° Π‘ΠΈΠ½Π΅Π½Ρ‰ΠΈΡ…? 

ΠŸΡŠΡ€Π²ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ сладкарския ΠΊΡ€Π΅ΠΌ, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ Ρ‚ΠΎΠΉ трябва Π΄Π° изстинС ΠΈ стСгнС, ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ Π΄Π° Π³ΠΎ смСситС със смСтаната - ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π³ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ Π΄ΠΎ Π΄Π²Π° Π΄Π½ΠΈ ΠΏΡ€Π΅Π΄Π²Π°Ρ€ΠΈΡ‚Π΅Π»Π½ΠΎ ΠΈ Π΄Π° Π·Π°ΠΏΠ°Π·ΠΈΡ‚Π΅ Π½Π° студСно. 

Π‘Π»Π΅Π΄Π²Π°Ρ‰Π°Ρ‚Π° ΡΡ‚ΡŠΠΏΠΊΠ° Π΅ Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ тСстото 

ВСстото Π·Π° Π±Ρ€ΠΈΠΎΡˆ Π½Π΅ Π΅ особСно Ρ‚Ρ€ΡƒΠ΄Π½ΠΎ, ΠΈ Π°ΠΊΠΎ ΠΈΠΌΠ°Ρ‚Π΅ миксСр, ΠΊΠΎΠΉΡ‚ΠΎ Π΄Π° ΡΠ²ΡŠΡ€ΡˆΠΈ Ρ€Π°Π±ΠΎΡ‚Π°Ρ‚Π° вмСсто вас, Ρ‰Π΅ станС ΠΈ доста Π±ΡŠΡ€Π·ΠΎ. 

Π”ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ тСстото втасва Π·Π° Π²Ρ‚ΠΎΡ€ΠΈ ΠΏΡŠΡ‚, ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ бадСмовия Ρ‚ΠΎΠΏΠΈΠ½Π³. 

ΠšΠΎΠ³Π°Ρ‚ΠΎ тСстото Π΅ Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΎ Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅, Ρ€Π°Π·ΠΏΡ€Π΅Π΄Π΅Π»Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚Π³ΠΎΡ€Π΅ Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΎΠ²Π°Ρ‚Π° смСс - Π½Π°ΠΉ-лСсно става с Π΄Π²Π΅ Π»ΡŠΠΆΠΈΡ‡ΠΊΠΈ. 

Π˜Π·ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ Π±Π»Π°Ρ‚Π°

ΠšΠΎΠ³Π°Ρ‚ΠΎ Π΅ ΠΎΡ…Π»Π°Π΄Π΅Π½, Π³ΠΎ Ρ€Π°Π·Ρ€Π΅ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π³ΠΎ Π½Π° Π΄Π²Π° Π±Π»Π°Ρ‚Π° ΠΏΠΎ Ρ…ΠΎΡ€ΠΈΠ·ΠΎΠ½Ρ‚Π°Π»Π° с дълъг назъбСн Π½ΠΎΠΆ. Π’ъй ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ карамСлСният Ρ‚ΠΎΠΏΠΈΠ½Π³ Ρ‰Π΅ сС Π²Ρ‚Π²ΡŠΡ€Π΄ΠΈ ΠΎΡ‰Π΅ слСд изстиванС, Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π° идСя Π΅ Π΄Π° Π½Π°Ρ€Π΅ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ ΠΏΡ€Π΅Π΄Π²Π°Ρ€ΠΈΡ‚Π΅Π»Π½ΠΎ горния Π±Π»Π°Ρ‚ Π½Π° Ρ‚Ρ€ΠΈΡŠΠ³ΡŠΠ»Π½ΠΈΡ†ΠΈ. 

ΠšΠΎΠ³Π°Ρ‚ΠΎ стС Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΈ Π΄Π° сглобитС Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π°, Π΄ΠΎΠ²ΡŠΡ€ΡˆΠ΅Ρ‚Π΅ ΠΊΡ€Π΅ΠΌΠ°. 

Π‘Π³Π»ΠΎΠ±Π΅Ρ‚Π΅ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π° Π½Π΅ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ ΠΎΡ‚ час - Π΄Π²Π° ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ сСрвиранС. Π’Π°Π·ΠΈ Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π° Π΅ Π½Π°ΠΉ-вкусна Π² дСня Π½Π° ΠΈΠ·ΠΏΠΈΡ‡Π°Π½Π΅ Π½Π° Π±Π»Π°Ρ‚ΠΎΠ²Π΅Ρ‚Π΅, Π½ΠΎ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° Π³ΠΈ ΡΡŠΡ…Ρ€Π°Π½ΠΈΡ‚Π΅ Π·Π° Π΅Π΄ΠΈΠ½ Π΄Π΅Π½ Π² ΠΏΠ»ΡŠΡ‚Π½ΠΎ затваряща сС кутия с ΠΊΠ°ΠΏΠ°ΠΊ. 


Π’ΠΎΡ€Ρ‚Π° Π‘ΠΈΠ½Π΅Π½Ρ‰ΠΈΡ… 

Π—Π° Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π° с Π΄ΠΈΠ°ΠΌΠ΅Ρ‚ΡŠΡ€ 24 см (ΠΈΠ»ΠΈ 20 см плюс Π΄Π²Π΅ ΠΏΠΈΡ‚ΠΊΠΈ)

Π—Π° тСстото

60 ΠΌΠ» Ρ‚ΠΎΠΏΠ»ΠΎ мляко 
7 Π³ суха мая 
25 Π³ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ 
1 с.Π». ΠΌΠ΅Π΄ 
280 Π³  Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎ Π·Π° хляб 
¼ Ρ‡.Π». сол
2 Π³ΠΎΠ»Π΅ΠΌΠΈ яйца 
60 Π³ ΠΌΠ΅ΠΊΠΎ масло 

Π—Π° Ρ‚ΠΎΠΏΠΈΠ½Π³Π°
40 Π³ масло 
40 Π³ ΠΌΠ΅Π΄ 
25 Π³ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ 
1 с.Π». пълномаслСна смСтана
80 Π³ нарязани Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈ 

Π—Π° пълнСТа
70 Π³ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€ 
1 ΠΎΠΏΠ°ΠΊΠΎΠ²ΠΊΠ° ΠΏΡƒΠ΄ΠΈΠ½Π³ ванилия Π·Π° бисквитСна Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π° 
600 ΠΌΠ» мляко 
1 Ρ‡.Π». Π²Π°Π½ΠΈΠ»ΠΎΠ² Скстракт 
1 ΠΎΠΏΠ°ΠΊΠΎΠ²ΠΊΠ° ΠΆΠ΅Π»Π°Ρ‚ΠΈΠ½
200 Π³ пълномаслСна смСтана


ΠŸΡŠΡ€Π²ΠΎ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ сладкарския ΠΊΡ€Π΅ΠΌ, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ Ρ‚ΠΎΠΉ трябва Π΄Π° изстинС ΠΈ стСгнС, ΠΏΡ€Π΅Π΄ΠΈ Π΄Π° Π³ΠΎ смСситС със смСтаната. 
Π‘Π»ΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ млякото Π² касСрола ΠΈ Π³ΠΎ Π·Π°Π³Ρ€Π΅ΠΉΡ‚Π΅. Π”Ρ€ΡŠΠΏΠ½Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚ огъня. Π’ ΠΊΡƒΠΏΠ° Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π°, ΠΏΡƒΠ΄ΠΈΠ½Π³Π° ΠΈ смСсСтС с част ΠΎΡ‚ Ρ‚ΠΎΠΏΠ»ΠΎΡ‚ΠΎ мляко, Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅. Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ останалото мляко, прСсипСтС смСста ΠΎΠ±Ρ€Π°Ρ‚Π½ΠΎ Π² касСролата ΠΈ Π³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π½Π° ΡƒΠΌΠ΅Ρ€Π΅Π½ огън, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ смСста сС ΡΠ³ΡŠΡΡ‚ΠΈ. Π”Ρ€ΡŠΠΏΠ½Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚ огъня ΠΈ оставСтС Π»Π΅ΠΊΠΎ Π΄Π° изстинС. ΠŸΡ€Π΅Π· Ρ‚ΠΎΠ²Π° Π²Ρ€Π΅ΠΌΠ΅ Π·Π°Π»Π΅ΠΉΡ‚Π΅ ΠΆΠ΅Π»Π°Ρ‚ΠΈΠ½Π° с 2-3 с.Π». Π²ΠΎΠ΄Π°, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ набъбнС. ΠŸΡ€ΠΈΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π³ΠΎ към топлия ΠΊΡ€Π΅ΠΌ ΠΈ Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ сС Ρ€Π°Π·Ρ‚Π²ΠΎΡ€ΠΈ напълно. ΠŸΡ€ΠΈΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ ΠΈ ванилията, прСсипСтС Π² студСна ΠΊΡƒΠΏΠ° ΠΈ ΠΏΠΎΠΊΡ€ΠΈΠΉΡ‚Π΅ ΠΏΠ»ΡŠΡ‚Π½ΠΎ с ΠΏΡ€ΠΎΠ·Ρ€Π°Ρ‡Π½ΠΎ Ρ„ΠΎΠ»ΠΈΠΎ. ΠžΡ…Π»Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅. 

Π‘Π»Π΅Π΄Π²Π°Ρ‰Π°Ρ‚Π° ΡΡ‚ΡŠΠΏΠΊΠ° Π΅ Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²ΠΈΡ‚Π΅ тСстото. ВСстото Π·Π° Π±Ρ€ΠΈΠΎΡˆ Π½Π΅ Π΅ особСно Ρ‚Ρ€ΡƒΠ΄Π½ΠΎ, ΠΈ Π°ΠΊΠΎ ΠΈΠΌΠ°Ρ‚Π΅ миксСр, ΠΊΠΎΠΉΡ‚ΠΎ Π΄Π° ΡΠ²ΡŠΡ€ΡˆΠΈ Ρ€Π°Π±ΠΎΡ‚Π°Ρ‚Π° вмСсто вас, Ρ‰Π΅ станС ΠΈ доста Π±ΡŠΡ€Π·ΠΎ. 

Π Π°Π·Ρ‚Π²ΠΎΡ€Π΅Ρ‚Π΅ маята Π² Ρ‚ΠΎΠΏΠ»ΠΎΡ‚ΠΎ мляко, ΠΏΡ€ΠΈΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π° ΠΈ Π»ΡŠΠΆΠΈΡ†Π° ΠΎΡ‚ Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ, Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ ΠΈ оставСтС Π΄Π° сС Π°ΠΊΡ‚ΠΈΠ²ΠΈΡ€Π° Π·Π° дСсСтина ΠΌΠΈΠ½ΡƒΡ‚ΠΈ. Π‘ΠΈΠΏΠ΅Ρ‚Π΅ Π±Ρ€Π°ΡˆΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ Π² ΠΊΡƒΠΏΠ°Ρ‚Π° Π½Π° миксСра, Π΄ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ солта, яйцата, смСста с Π°ΠΊΡ‚ΠΈΠ²ΠΈΡ€Π°Π½Π°Ρ‚Π° мая ΠΈ пуснСтС миксСра. ΠœΠ΅ΡΠ΅Ρ‚Π΅, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ тСстото сС ΡΡŠΠ±Π΅Ρ€Π΅ Π½Π° Ρ‚ΠΎΠΏΠΊΠ°. Π—Π°ΠΏΠΎΡ‡Π½Π΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° прибавятС ΠΌΠ΅ΠΊΠΎΡ‚ΠΎ масло ΠΏΠ°Ρ€Ρ‡Π΅Π½Ρ†Π΅ ΠΏΠΎ ΠΏΠ°Ρ€Ρ‡Π΅Π½Ρ†Π΅, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ тСстото ΠΏΠΎΠ΅ΠΌΠ΅ цялото количСство. ΠžΡ„ΠΎΡ€ΠΌΠ΅Ρ‚Π΅ тСстото Π½Π° Ρ‚ΠΎΠΏΠΊΠ° ΠΈ оставСтС Π² намаслСна ΠΊΡƒΠΏΠ°, ΠΏΠΎΠΊΡ€ΠΈΡ‚Π° с Ρ„ΠΎΠ»ΠΈΠΎ Π΄Π° втаса, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΡƒΠ΄Π²ΠΎΠΈ ΠΎΠ±Π΅ΠΌΠ° си - ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ час, ΠΈΠ»ΠΈ ΠΏΠΎΠ²Π΅Ρ‡Π΅ Π² зависимост ΠΎΡ‚ Ρ‚Π΅ΠΌΠΏΠ΅Ρ€Π°Ρ‚ΡƒΡ€Π°Ρ‚Π° Π² ΠΏΠΎΠΌΠ΅Ρ‰Π΅Π½ΠΈΠ΅Ρ‚ΠΎ.  ΠΠ° Ρ‚ΠΎΠ·ΠΈ Π΅Ρ‚Π°ΠΏ ΠΌΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° ΠΏΡ€ΠΈΠ±Π΅Ρ€Π΅Ρ‚Π΅ тСстото Π² Ρ…Π»Π°Π΄ΠΈΠ»Π½ΠΈΠΊΠ° Π·Π° няколко часа (Π΄ΠΎ 12) - втасванСто Π½Π° студСно само Ρ‰Π΅ ΠΏΠΎΠ΄ΠΎΠ±Ρ€ΠΈ вкуса Π½Π° дСсСрта. 

ΠšΠΎΠ³Π°Ρ‚ΠΎ тСстото Π΅ Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΎ, ΠΎΡ„ΠΎΡ€ΠΌΠ΅Ρ‚Π΅ Π½Π° Ρ‚ΠΎΠΏΠΊΠ° ΠΈ поставСтС Π½Π° Π΄ΡŠΠ½ΠΎΡ‚ΠΎ Π½Π° Π½Π°ΠΌΠ°Π·Π°Π½Π° с масло 24 см Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠ° (ΠΈΠ»ΠΈ ΠΎΡ‚Π΄Π΅Π»Π΅Ρ‚Π΅ тСсто ΠΊΠΎΠ»ΠΊΠΎΡ‚ΠΎ Π·Π° Π΄Π²Π΅ ΠΏΠΈΡ‚ΠΊΠΈ - ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ ¼ ΠΎΡ‚ цялото количСство ΠΈ ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°ΠΉΡ‚Π΅ 20 см Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠ°). ΠžΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° втаса Π²Ρ‚ΠΎΡ€ΠΈ ΠΏΡŠΡ‚ Π·Π° ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 30-40 ΠΌΠΈΠ½. 


ΠŸΡ€Π΅Π· Ρ‚ΠΎΠ²Π° Π²Ρ€Π΅ΠΌΠ΅ ΠΏΡ€ΠΈΠ³ΠΎΡ‚Π²Π΅Ρ‚Π΅ бадСмовия Ρ‚ΠΎΠΏΠΈΠ½Π³. 

Π‘Π»ΠΎΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π² касСрола маслото, ΠΌΠ΅Π΄Π°, Π·Π°Ρ…Π°Ρ€Ρ‚Π° ΠΈ смСтаната ΠΈ Π·Π°Π³Ρ€Π΅ΠΉΡ‚Π΅, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΊΠΈΠΏΠ½Π΅. Π”Ρ€ΡŠΠΏΠ½Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚ ΠΊΠΎΡ‚Π»ΠΎΠ½Π° ΠΈ ΠΏΡ€ΠΈΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΈΡ‚Π΅, Ρ€Π°Π·Π±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅. Π”Ρ€ΡŠΠΆΡ‚Π΅ Π½Π° Ρ‚ΠΎΠΏΠ»ΠΎ, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ Π°ΠΊΠΎ изстинС, смСста Ρ‰Π΅ сС Π²Ρ‚Π²ΡŠΡ€Π΄ΠΈ - Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅ Π΅ Π΄Π° я ΠΈΠ·ΠΏΠΎΠ»Π·Π²Π°Ρ‚Π΅ скоро слСд пригогтвянС. 

ΠšΠΎΠ³Π°Ρ‚ΠΎ тСстото Π΅ Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΎ Π·Π° ΠΏΠ΅Ρ‡Π΅Π½Π΅, Ρ€Π°Π·ΠΏΡ€Π΅Π΄Π΅Π»Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚Π³ΠΎΡ€Π΅ Π±Π°Π΄Π΅ΠΌΠΎΠ²Π°Ρ‚Π° смСс - Π½Π°ΠΉ-лСсно става с Π΄Π²Π΅ Π»ΡŠΠΆΠΈΡ‡ΠΊΠΈ. 

ΠŸΠ΅Ρ‡Π΅Ρ‚Π΅ Π² загрята Π΄ΠΎ 175℃ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π° Π·Π° ΠΎΠΊΠΎΠ»ΠΎ 25-35 ΠΌΠΈΠ½, Π΄ΠΎΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ ΠΏΠΎΠ²ΡŠΡ€Ρ…Π½ΠΎΡΡ‚Ρ‚Π° Π½Π° сладкиша станС златисто кафява ΠΈ лъскава. Π˜Π·Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚ Ρ„ΡƒΡ€Π½Π°Ρ‚Π°, оставСтС Π΄Π° изстинС Π·Π° 10 ΠΌΠΈΠ½ във Ρ„ΠΎΡ€ΠΌΠ°Ρ‚Π° ΠΈ ΠΈΠ·Π²Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ Π΄Π° сС ΠΎΡ…Π»Π°Π΄ΠΈ напълно Π²ΡŠΡ€Ρ…Ρƒ Ρ€Π΅ΡˆΠ΅Ρ‚ΠΊΠ°. 

ΠšΠΎΠ³Π°Ρ‚ΠΎ Π±Π»Π°Ρ‚ΡŠΡ‚ Π΅ изстинал напълно, Ρ€Π°Π·Ρ€Π΅ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ Π³ΠΎ Π½Π° Π΄Π²Π° Π±Π»Π°Ρ‚Π° ΠΏΠΎ Ρ…ΠΎΡ€ΠΈΠ·ΠΎΠ½Ρ‚Π°Π»Π° с дълъг назъбСн Π½ΠΎΠΆ. Въй ΠΊΠ°Ρ‚ΠΎ карамСлСният Ρ‚ΠΎΠΏΠΈΠ½Π³ Ρ‰Π΅ сС Π²Ρ‚Π²ΡŠΡ€Π΄ΠΈ ΠΏΡ€ΠΈ изстиванС, Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π° идСя Π΅ Π΄Π° Π½Π°Ρ€Π΅ΠΆΠ΅Ρ‚Π΅ ΠΏΡ€Π΅Π΄Π²Π°Ρ€ΠΈΡ‚Π΅Π»Π½ΠΎ горния Π±Π»Π°Ρ‚ Π½Π° Ρ‚Ρ€ΠΈΡŠΠ³ΡŠΠ»Π½ΠΈΡ†ΠΈ. 

ΠšΠΎΠ³Π°Ρ‚ΠΎ стС Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΈ Π΄Π° сглобитС Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚Π°Ρ‚Π°, Π΄ΠΎΠ²ΡŠΡ€ΡˆΠ΅Ρ‚Π΅ ΠΊΡ€Π΅ΠΌΠ°. 

Π Π°Π·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ с миксСр стСгналия сладкарски ΠΊΡ€Π΅ΠΌ. Π Π°Π·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ Π² Π΄Ρ€ΡƒΠ³Π° ΠΊΡƒΠΏΠ° студСната смСтана. БмСсСтС част ΠΎΡ‚ нСя със сладкарския ΠΊΡ€Π΅ΠΌ, Π·Π° Π΄Π° Π³ΠΎ ΠΎΠΌΠ΅ΠΊΠΎΡ‚ΠΈΡ‚Π΅. Π”ΠΎΠ±Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ останалата смСтана, ΠΎΠ±ΡŠΡ€ΠΊΠ°ΠΉΡ‚Π΅ ΠΈ Π΄ΠΎΡ€Π°Π·Π±ΠΈΠΉΡ‚Π΅ с миксСра, Π·Π° Π΄Π° сС смСси Π΄ΠΎΠ±Ρ€Π΅. 

ΠŸΠΎΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π² чиния Π·Π° сСрвиранС долния Π±Π»Π°Ρ‚, стСгнСтС Π³ΠΎ с Ρ€ΠΈΠ½Π³ Π·Π° сглобяванС Π½Π° Ρ‚ΠΎΡ€Ρ‚ΠΈ. Π Π°Π·ΠΏΡ€Π΅Π΄Π΅Π»Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚Π³ΠΎΡ€Π΅ ΠΊΡ€Π΅ΠΌΠ° (ΠΌΠΎΠΆΠ΅ Π΄Π° Π½Π΅ слагатС цялото количСство, Π·Π°Ρ‰ΠΎΡ‚ΠΎ Π΅ доста - ΠΎΡΡ‚Π°Ρ‚ΡŠΠΊΠ° сипСтС Π² Ρ‡Π°ΡˆΠ° ΠΈ ΠΌΡƒ сС насладСтС ΠΎΡ‚Π΄Π΅Π»Π½ΠΎ).  Π—Π°Π³Π»Π°Π΄Π΅Ρ‚Π΅ ΠΏΠΎΠ²ΡŠΡ€Ρ…Π½ΠΎΡΡ‚Ρ‚Π° ΠΈ ΠΏΠΎΠ΄Ρ€Π΅Π΄Π΅Ρ‚Π΅ ΠΎΡ‚Π³ΠΎΡ€Π΅ нарязанитС Ρ‚Ρ€ΠΈΡŠΠ³ΡŠΠ»Π½ΠΈ ΠΏΠ°Ρ€Ρ‡Π΅Ρ‚Π° ΠΎΡ‚ горния Π±Π»Π°Ρ‚. ΠžΡΡ‚Π°Π²Π΅Ρ‚Π΅ Π·Π° ΠΌΠ°Π»ΠΊΠΎ Π½Π° студСно ΠΈ стС Π³ΠΎΡ‚ΠΎΠ²ΠΈ Π΄Π° сСрвиратС. 


МоТС Π΄Π° харСсатС ΠΎΡ‰Π΅:  

ΠšΠΎΠΌΠ΅Π½Ρ‚Π°Ρ€ΠΈ

ΠŸΠΎΠΏΡƒΠ»ΡΡ€Π½ΠΈ ΠΏΡƒΠ±Π»ΠΈΠΊΠ°Ρ†ΠΈΠΈ