Baby Octopus with Garlic & Olive Oil∮ Бейби октоподчета с чесън и зехтин



Да, да. Знам. Бях обещала, че спирам с морските храни, септември е, лятото свършва, и е време да се върнем към сериозните рецепти. Да, ама.... не мога. Толкова са ми на сърце тези Frutti di mare, че мога да си ги ям целогодишно, и хич не ме интересува септември ли е, или май. Наистина, по беломорските таверни е къде-къде по-приятно, но пък и в големия град не е за пренебрегване. Така че, днешната рецепта са Бейби октоподчета в средиземноморски стил.



Слава богу, продават се изчистени. Така че, просто ги слагате в една тенджера, сипвате малко бяло вино, малко лимонов сок, и ги оставяте да постоят няколко часа. След това доливате вода, добавяте дафинов лист, зърна черен пипер, сол, резени лимон, и ги кипвате. Оставяте ги да се варят, докато омекнат - проверявайте периодично, в зависимост от размера им времето варира. След като се сварят, изцеждате от водата.



Загрявате зехтин в голям тиган, слагате октоподчетата, добавяте няколко нарязани скилидки чесън, и ги претъркалвате около минута-две, докато ароматите им се смесят. Прехвърляте в чиния, поръсвате с риган, и сервирате узото. Просто, нали?

Коментари

  1. Леле, това дори аз мога да го приготвя, хич не изглежда сложно, само времето на варене и пържене трябва да се оцели, нали?! :)))))))
    Благодаря, Лоис, че споделяш!

    ОтговорИзтриване
  2. OMG! That looks awesome.. I am not very adventurous with cooking octopus but your photos make me want to try!!!

    ОтговорИзтриване
  3. хехе, Наде, най-после да те изкуша :-)

    Asha, I'm glad you like it!

    ОтговорИзтриване
  4. Това е просто страхотно! Обожавам бейби октоподчета и винаги съм си мислела, че се приготвят супер сложно. Още една рецепта в списъка на чакащите за проба! За фотографиите - нямам думи просто и сега хем глад ме гони, хем узо ми се допи :))

    ОтговорИзтриване
  5. охххх...ами не, но просто у нас морските храни не са достатъчно пресни, за да се приготвят както ги правят хората по света... това е проблема.

    ОтговорИзтриване
  6. Много се радвам на тези морски предложения в блога ти и на прекрасните, апетитни снимки. Обожавам морски дарове и мога да ям до припадък всяка вечер без да ми омръзне= Oа ги съзерцавам при теб, също не ми омръзва :))
    Благодаря за рецептата!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  7. Лети, благодаря, имам още една заснета рецепта, и мисля да спирам :-) за този месец, :-Р

    ОтговорИзтриване
  8. Много вкусно изглеждащи октоподяета ... Браво!

    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  9. Лоис, изглеждат прекрасно! :))) Не съм любител на октоподите, но твоите ме примамват от екрана!
    Лека вечер и приятна неделя!

    ОтговорИзтриване
  10. На външен вид изглеждат много добре, предполагам и на вкус са такива - като ги гледаш чак ти става жал че ще отидат в някой стомах. :)))

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви много, радвам се, че ви харесват!

    ОтговорИзтриване
  12. Прекрасно. Би ли споделила от къде си купила октоподчетата? Аз съм търсил, но не съм срещал досега, само едни които са около 400-500 гр.
    П.с Успех, прекрасни работи правиш!

    ОтговорИзтриване
  13. ами понякога има такива ситни екземпляри по добрите рибни щандове - Метро, Карфур, Пикадили
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  14. Хора, тия октоподчета станаха просто божествени!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации