Mini Nigella Bread

Вчера, докато блуждаех из мрежата в търсене на вдъхновение за нови рецепти, без да искам попаднах на няколко видео материала за месене на хляб. Изведнъж, така ми се прииска да направя хляб, че оставих всичко друго, извадих брашното, избърсах прахта от моя верен червен миксер, и - речено-сторено.

Mini Nigella Bread

Всъщност рецептата, която ще ви покажа, беше предназначена за друг тип хляб, но поради внезапността на моята хрумка, и започнатите триста други неща за правене, не успях да я доведа до където трябва. Нямаше и достатъчно време за втасване, Та хлебчетата не са с шуплите, които си представях, но пък имат много мека и нежна сърцевина, и също така приятна мека коричка.

Mini Nigella Bread

Трябват ви 2и 1/2 чаши брашно
1 чаша хладка вода
2ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин


Mini Nigella Bread

Сложете в купата на миксера 1 чаша брашно, солта, захарта и маята и разбъркайте сухите съставки. Добавете водата и зехтина и пуснете миксера на бавен ход. Щом съставките се смесят, започнете да добавяте по малко останалото брашно. Увеличете скоростта и оставете машината да работи около 6-7 минути. Извадете тестото на набрашнена повърхност и леко го премесете. Нарежете на 8 парчета и оформете на топки. Сложете ги да втасват направо върху тавата за печене, постлана с хартия.
Заглейте фурната на 220гр. Ц. Преди да сложите хлебчетата да се пекат, ги намажете със зехтин, и ги поръсете с морска сол и семена нигела. Печете около 20-25 минути, до зачервяване.

Mini Nigella Bread

Оставете да се охладят върху решетка, след което можете да ги сервирате с вечерята вместо обикновения магазински хляб, или пък да ги разрежете на две и да си приготвите сандвичи със студено месо, останало от предишното печено. Или пък да ги използвате за закуска, като просто ги намажете с малко масло.

Mini Nigella Bread

Коментари

  1. След прочитането на тази рецепта усетих топлият мирис на пресен хляб. Толкова много обичам тази миризма, тя ме опиянява. Мисля, че днес и аз ще спретна малко домашни хлебчета.

    ОтговорИзтриване
  2. Eй, радвам се, че съм успяла да провокирам поне един човек да си приготви домашен хляб :-) Много хубаво мирише, и аз обожавам.

    ОтговорИзтриване
  3. Приветствам домашното приговяне на хляб. Много лесна и вкусна рецепта.

    ОтговорИзтриване
  4. Нина :-) И аз го приветствам, проблемът идна от това, че изаяждам огромно количество :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Лоис, вчера ги направих - страхотни са!
    При това ние постоянно ядем домашен хляб, но тези хлебчета събраха овациите.
    Единственият им недостатък е, че не стигат...;))

    ОтговорИзтриване
  6. хахахах,ами да, другият път - двойно :-)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации