Warm Bacon Cheese Dip and homemade breadsticks ● Дип с крем сирене, чедър и бекон с домашни гризини




[English☟]
Малко закъснях с публикуването на тази рецепта, но тъй като навън отново прилича на ранна пролет и е леко хладно, ми се струва подходяща за споделяне. Добавете чаша червено вино или пък някоя по-специална бира, и удоволствието е гарантирано! 

Дип с крем сирене, чедър и бекон с домашни гризини 

Съставки

За гризините
250 г брашно
½ ч.л. бакпулвер 
40 мл зехтин 
1 ч.л. сол 
80 мл бяло вино 
80 мл вода  
1 яйце, разбито, за намазване 
семена за поръсване 

За дипа 
250 г бекон на тънки ивици 
175 г крем сирене Филаделфия 
1 ½ ч заквасена сметана 
2 ч настърган чедър 
1 ½ ч.л. сос Уорчестър
½ чаша нарязан зелен лук 
смлян черен пипер, по желание 


Метод 

1 Първо пригответе гризините. Загрейте фурната до 190С и застелете тава с хартия за печене. В купа смесете брашното, бакпулвера, солта, налейте зехтина, бялото вино и водата. Объркайте и замесете меко гладко тесто. Оставете да се отпусне за 5 -10 мин. 
2 Разделете тестото на две, разточете едната част на тънък лист (около 3-4 мм ) и нарежете на ивици с кръгъл нож за тесто. Прехвърлете ивиците тесто върху тавата, намажете с разбитото яйце и поръсете с избраните семена – сусам, мак, ким. Печете около 15 - 20 мин, до златисто. Извадете и охладете върху решетка. Докато първите гризини се пекат, подгответе и вторите и ги изпечете. 
3 Засилете фурната до 250С. Поставете лентите бекон върху тава, застлана с хартия и запечете, докато станат хрупкави. Нарежете на ситно и оставете настрана. Намалете фурната до160С. 
4 В купа разбъркайте крем сиренето, сметаната, настъргания чедър, две трети от бекона и половината зелен лук. Подправете с черен пипер, ако желаете. Пресипете сместа в огнеупорни купички, покрийте с фолио и печете около 30 мин, или докато сместа се затопли изцяло и сиренето се разтопи. 
5 Поднесете дипа, поръсен с още бекон и зелен лук, заедно с гризините. 

Ако решите да пробвате, ще се радвам да науча дали сте го харесали! 


I am a little late with this publication, but as the weather outside looks like early spring again with all that rain and cloudiness, I thought it’s worth sharing. Just add a glass of red wine or any fancy beer and enjoy! 

Homemade breadsticks with a warm cheesy dip with bacon

Ingredients
For breadsticks
250 g flour
½ tsp baking powder
1 tsp salt
40 ml olive oil
80 ml white wine
80 ml water
1 egg, beaten, for glazing 
seeds of your choice

For the dip 
250 g bacon
175 g Philadelphia cream cheese, at room temperature
1 ½ cup sour cream
2 cups shredded cheddar cheese
1½ tsp. Worcestershire sauce
½ cup chopped green onion
ground black pepper 



Instructions

1 First make the breadsticks.Preheat oven 190°C and line a baking tray with parchment paper. Mix flour, baking powder, salt, olive oil, wine and water. Mix and form a ball of dough. Leave to rest for 5-10 mins. 
2 Divide the dough on two. Roll one part to 3-4 mm thickness and cut long strips with rolling pizza wheel or knife. 
Lift carefuly and transfer onto the prepared baking tray. Brush woth beaten egg and sprinkle with seeds of your choice. Bake for 15-20 min, until golden brown. Take out of the oven and cool on wire rack. Meanwhile repeat with the second part of dough. 
3 Turn oven up to 250°C. Pit the bacon stripes onto baking tray, lined with parchment paper and roast until crispy and brown. Chop coarsely and set aside. 
4 In a mixing bowl, beat the cream cheese until creamy. Add the sour cream, cheddar cheese, and Worcestershire sauce, stir in crumbled bacon and green onion. Spoon into small ovenproof casserole dishes and cover with foil. Bake in preheated to 160°C 
oven for 30 - 45 minutes or until dip is heated through and cheese is melted. Serve warm, sprinkled with more green onion and crumbled bacon, along with the breadsticks. 

If you decide to give it a try, I will be glad to here from you! 





In partnership with Philadelphia

Коментари

Популярни публикации