карамелена тиква с рикота



Поподреждайки стаята на дъщерята, се натъкнах на хелоуинската тиква. Страшните зъби и свирепите очи бяха позагубили хищния си блясък, красивият някога фенер беше започнал да поомеква и да се спаружва. Дожаля ми за страшната тиква, и реших да й дам втори шанс! Нарязах я на парченца, обелих я, посипах с орехи и захар, наредих малки късчета масло отгоре, и за разкош я полях със струйка петмез.



Пъхнах във фурната, и я опекох за около 20 минутки. За да придобие "простата" тиква повече изтънченост, я гарнирах с кенели от рикота, поръсени с канела. Един чудесен финал за хелоуинската тиква и прекрасен десерт за нас :-)

Коментари

Популярни публикации