Pickled stuffed peppers ● Туршия пълнени камби
Когато преди дни споделих снимка на тези мариновани пълнени камби в стори в Инстаграм, мнозина ме питаха за рецептата. За да не пращам на всеки поотделно, реших да напиша пост за нея тук, за да остане и да е достъпен за справка при необходимост.
Правих тези камби миналата есен, покрай един обширен проект за рецепти за туршии с фикс на Dr Oetker. Всички дегустатори, които опитаха и едните, и другите рецепти, бяха категорични, че тези пълнени камби са най-най-доброто нещо, което е излизало от кухнята ми през този сезон.
Имам един детски спомен, че сме я правили веднъж у дома. Беше едно епично рязане, кълцане, тъпчене в камбичките и запушване на дупките с листа от зеле. Не знам дали детските спомени са винаги преувеличени, или просто тогава наистина се е боравело с огромни количества продукция? Аз такъв героичен спомен имам и за правенето на руска салата по Коледа всъщност 😂 Затова в днешно време, за да можем да съвместим обичайния си живот с правенето на туршията (сладкото, лютеницата) за мен истината е, че количествата трябва да бъдат малки. Така хем няма да се изгърбите, докато я правите, хем ще изядете всичко и ще искате още.
Туршия пълнени камби
за един буркан от 4 л.
300 мл винен оцет 6%
2 - 3 с.л. сол
2 - 3 с.л. захар
зърна бахар, черен пипер
3 - 4 дафинови листа
22 - 24 бр. камби
Коментари
Публикуване на коментар