Pork chops with seasonal vegetables
Свински вратни пържоли в тава със сезонни зеленчуци
Няколко вратни пържоли, според броя на хората, темперирани, поръсени със сол и черен пипер
2-3 картофа, нарязани на едро
1-2 глави лук, нарязяни на едро
4-5-6 моркова, нарязяни на едро
1-2 глави чесън, разделени на скилидки
Шепа дребни домати
Розмарин, мащерка, още черен пипер
Зехтин
Покрийте тавата с хартия за печене - по-лесно се почиства след това. Загрейте фурната до 200С.
Сложете в тавата пържолите, а нарязаните зеленчуци объркайте с малко сол, пипер, розмарин, мащерка и зехтин и подредете около пържолите. Печете около 25-30 мин, като проверявате за готовност на месото и картофите. Ако желаете към края на печенето засилете фурната и включете вентилатор, за да получите повече загар.
Коментари
Публикуване на коментар