Pork chops with seasonal vegetables


Свински вратни пържоли в тава със сезонни зеленчуци 

Няколко вратни пържоли, според броя на хората, темперирани, поръсени със сол и черен пипер

2-3 картофа, нарязани на едро

1-2 глави лук, нарязяни на едро

4-5-6 моркова, нарязяни на едро

1-2 глави чесън, разделени на скилидки

Шепа дребни домати

Розмарин, мащерка, още черен пипер 

Зехтин 


Покрийте тавата с хартия за печене - по-лесно се почиства след това. Загрейте фурната до 200С. 

Сложете в тавата пържолите, а нарязаните зеленчуци объркайте с малко сол, пипер, розмарин, мащерка и зехтин и подредете около пържолите. Печете около 25-30 мин, като проверявате за готовност на месото и картофите. Ако желаете към края на печенето засилете фурната и включете вентилатор, за да получите повече загар. 

Коментари

Популярни публикации